Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική για σήμερα Δευτέρα (22/7)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική για σήμερα Δευτέρα (22/7)

67

Προειδοποίηση για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας εξέδωσε η πολιτική προστασία και η περιφέρεια Αττικής. Αναλυτικά αναφέρεται:

«Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς και αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 στην ηπειρωτική Αττική και σε νησιά του Σαρωνικού αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Κατηγορία 4 σημαίνει ότι κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν είναι μεγάλος αλλά, το κυριότερο κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

Υψηλός ο κίνδυνος (κατηγορία 3) στα υπόλοιπα τμήματα της Π.Ε. Νήσων συμπεριλαμβανομένων και των Κυθήρων.

Συνιστάται στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε ισχύ για τις περιοχές όπου προβλέπεται πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας (4) οι αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Τέτοιες περιοχές είναι δρυμοί, εθνικά πάρκα και προστατευόμενες περιοχές, όπως ο δρυμός της Πάρνηθας, το Εθνικό Πάρκο Σχινιά στο Μαραθώνα, το Αισθητικό δάσος Καισαριανής, αλλά και άλλες δασικές περιοχές, άλση και πάρκα κατά τα αναφερόμενα στις αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών.

Σχόλια Facebook