Αρχική ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Υμηττό – Πιθανή αιτία σπινθήρες από κολόνα...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Υμηττό – Πιθανή αιτία σπινθήρες από κολόνα ρεύματος

161

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Υμηττό στο ύψος του Καρέα. Η άμεση κινητοποίηση και επέμβαση των επίγειων και κυρίως των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς που τελικά ελέγχθηκε και περιορίστηκε σε μία έκταση στην οποία υπήρχε κυρίως χαμηλή βλάστηση.

Την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων (40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο τμήματα πεζοπόρων δυνάμεων και 5 ελικόπτερα και εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες των όμορων Δήμων) δυσκόλεψαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι έγιναν αιτία να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να αποτρέψουν πιθανές αναζωπυρώσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την επίβλεψη της επιχείρησης κατάσβεσης είχε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Τέλος, όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη σπινθήρων από κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος, πιθανότατα λόγω βραχυκυκλώματος, όμως θα πρέπει να επισημανθεί ότι η έρευνα από το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ. θα συνεχιστεί μετά και την οριστική κατάσβεση με την αποφυγή πιθανών αναζωπυρώσεων.

https://youtu.be/J1b2el1fwF0

Βίντεο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

Σχόλια Facebook