Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ξεκινά στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις Πρέσπες

Ξεκινά στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις Πρέσπες

180

Ξεκινά το πρωί της Τετάρτης στην ολομέλεια της Βουλής η διήμερη συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών, μετά και την συζήτηση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Η αντιπαράθεση αναμένεται να είναι έντονη, με τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και τους βουλευτές να διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους, ενώ οι φήμες θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να είναι πολύ πιθανό να καταθέσει πρόταση μομφής, χρησιμοποιώντας το έσχατο μέσο αποτροπής της ψήφισης της συμφωνίας αυτής.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση θεωρεί δεδομένη την ψήφιση της συμφωνίας με 151 έως 153 ψήφους, καθώς εκτός από τους 145 βουλευτές του Σύριζα, αναμένεται να ψηφίσουν οι κ.κ. Παπαχριστόπουλος, Θεοχαρόπουλος, Κουντουρά, Δανέλλης και Παπακώστα, ενώ θετική ψήφο θα δώσουν σύμφωνα με τα όσα έχουν πει και οι κ.κ. Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης.

Η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών από όλες τις πλευρές. Η αντιπολίτευση ζήτησε επίσης την προσκόμιση του πλήρους κειμένου του συντάγματος των Σκοπίων, όπου αποτυπώνονται οι αλλαγές που έγιναν βάσει της συμφωνίας.

Σχόλια Facebook