Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βασίλης Βαλασόπουλος – Δήμαρχος – Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης (Πρώτα η Ηλιούπολη)

Βασίλης Βαλασόπουλος – Δήμαρχος – Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης (Πρώτα η Ηλιούπολη)

275

«Η Ηλιούπολη αναβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Με τον μηδενισμό του χρεόυς των 14.000.000 που παραλάβαμε, με το πάγωμα των δημοτικών τελών για να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, παράλληλα κατορθώσαμε και απλώσαμε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης με 81 δομές που διακρίθηκε πανελλαδικά, ανακαινίσαμε 27 γήπεδα, αναβαθμίσαμε και πιστοποιήσαμε 33 παιδικές χαρές, θωρακίσαμε αντιπλημμυρικά την πόλη, εκτελέσαμε 71 έργα στα σχολεία παράλληλα με την διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, κάναμε 2,3 εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλτοστρώσεις και πλήρη σήμανση, αλλάζουμε 5.500 φωτιστικά με Led, φτιάχνουμε εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομίων, αναπλάσαμε 100 στρέμματα Αλσών και 65 στρέμματα πλατειών, φυτεύσαμε 7.000 φυτά στον αστικό χώρο και στον Υμηττό, φτιάξαμε 18 δομές και προγράμματα πολιτισμού, συντηρήσαμε όλους τους παιδικούς σταθμούς δημιουργήσαμε έναν ακόμη και κατασκευάζουμε ακόμη έναν, εγκαταστήσαμε 36 εφαρμογές Εξυπνης Πόλης, αντικαταστήσαμε τον στόλο της καθαριότητας και εγκαταστήσαμε 92 υπόγειους κάδους με έξυπνους αισθητήρες πληρότητας, αυξήσαμε κατά 60% την ανακύκλωση και δημιουργήσαμε 7 δομές εθελοντισμού και 4 δράσεις για τη Νεολαία. 

Τώρα μπροστά μας έχουμε το μεγάλο όραμα που θα αλλάξει εντελώς την φυσιογνωμία της Ηλιούπολης.

Δρομολογήσαμε και θα ολοκληρώσουμε την Υπόγεια Σήραγγα της Ηλιούπολης που θα ενώνει υπογείως τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού με την Λ. Βουλιαγμένης. Εξασφαλίσαμε μελέτες και χρηματοδοτήσεις και προχωράμε σε πρωτοποριακές βιοκλιματικές αναπλάσεις στο Χαλικάκι, την Αγία Μαρίνα και το Ρέμα της Πυρκοδάφνης. Δρομολογήσαμε και εξασφαλίσαμε τέταρτο σταθμό Μετρό στην Αγία Μαρίνα. Μετά την πρώτη νίκη μας στην διεκδίκηση της Δημόσιας Περιουσίας τεκμηριώνουμε με μελέτες τον κοινωφελή χαρακτήρα σε έξι μεγάλα οικόπεδα και 500 μικρότερα και τέλος θα δημιουργήσουμε πλήρες διαπληροφοριακό σύστημα για την διαμόρφωση όρων λειτουργίας Εξυπνης Πόλης στην Ηλιούπολης με τεράστιο ενεργειακό απόθεμα και άμεση αυτόματη εξυπηρέτηση των πολτών και των επιχειρήσεων.

Είναι σίγουρο ότι με το ήθος, την συνέπεια και την εμπειρία που επιδείξαμε στην μέχρι τώρα διοίκησή μας η πόλη μας στο τέλος της επόμενης θητείας δεν θα θυμίζει σε τίποτα πια την σημερινή εικόνα της και το να ζει κανείς στην Ηλιούπολη θα αποτελεί ειδικό προνόμιο».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Βαλασόπουλος γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1959.

Είναι παντρεμένος με την Δώρα Ρίζου και έχει δύο παιδιά. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες.

Έχει διατελέσει στέλεχος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης καθώς και σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης, Περιφερειάρχης Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γ. Παπανδρέου. Ήταν μέλος της Γραμματείας του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ και διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.

Σχόλια Facebook