Αρχική ΘΕΜΑΤΑ Το ΥΕΘΑ αναστηλώνει το σπίτι του Παύλου Μελά

Το ΥΕΘΑ αναστηλώνει το σπίτι του Παύλου Μελά

83

Στην ανακαίνιση του σπιτιού του Παύλου Μελά στην Κηφισιά, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο και ανήκει η κατοικία του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα. Ήδη οι εργασίες, με την συμβολή και του υπουργείου Πολιτισμού, έχουν ξεκινήσει και όταν ολοκληρωθούν το σπίτι, που κινδύνευε με κατάρρευση, θα είναι επισκέψιμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ:

“Η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και για την επίτευξη αυτού του σκοπού αναπτύσσει ρεαλιστικές πολιτικές, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, αντιλαμβανόμενη την ιστορική κληρονομιά ως ένα δομικό στοιχείο της Εθνικής μας ταυτότητας.

Εμβληματική δράση, αποτελεί η αναστήλωση της ιστορικής οικίας του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά, το οποίο προετοίμαζε από μηνών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη κομβική συνδρομή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη

Το μοναδικό αυτό μνημείο διαφύλαξης του ιστορικού αποθέματος του Έθνους μας, περιήλθε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κ. Ναταλίας Ιωαννίδου, η οποία διατηρεί τη μακρά παράδοση της οικογενείας της, για προσφορά και ανιδιοτελή αγάπη της την Πατρίδα.   

Η υλοποίηση του έργου, που θα αποτελεί επίτευγμα ιδιαίτερης ιστορικής αλλά και καλλιτεχνικής/αρχιτεκτονικής αξίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους και αυτό οφείλεται σε καθοριστικό βαθμό στην ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ».”

Σχόλια Facebook