Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για την Ηλιούπολη…

Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για την Ηλιούπολη…

433

Του Γιάννη Γιαννόπουλου

Συμπληρώθηκε ένας και πλέον μήνας από την «αλλαγή φρουράς» στον Δήμο Ηλιούπολης, διάστημα που σίγουρα είναι μικρό για να κριθεί μια διοίκηση, έστω και αν η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε αυτήν έχουν συμμετάσχει και στην διοίκηση της προηγούμενης εννιαετίας.

Δεδομένο είναι όμως ότι  οι μεγάλες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και το «σταυροδρόμι» αναγκών στο οποίο βρίσκεται η πόλη, δεν δίνουν μεγάλα χρονικά περιθώρια στον Γιώργο Χατζηδάκη και τους συνεργάτες του για να ξεδιπλώσουν άνετα το σχέδιο τους για μια άλλη, διαφορετική και ελκυστική Ηλιούπολη.

Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η πόλη και κατά συνέπεια ο Δήμαρχος, οι συνεργάτες του αλλά και όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, είναι εξαιρετικά κρίσιμο και απαιτεί μεγάλες τομές και έμπρακτες δράσεις, όσο το το δυνατόν πιο σύντομα, καθώς η Ηλιούπολη βρίσκεται «αντιμέτωπη» με την γρήγορη ανάπτυξη των όμορων Δήμων και βέβαια με το μεγάλο έργο που έχει δρομολογηθεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σίγουρα, η αντιμετώπιση των θεμάτων της καθαριότητας και του κλαδέματος των δέντρων είναι μια από τις προτεραιότητες, όμως το κρίσιμο θέμα που αφορά τόσο  τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, είναι ο σχεδιασμός και η όσο το δυνατόν πιο άμεση υλοποίηση έργων ανάπλασης και συνεργειών,  που θα αλλάξουν πρακτικά την εικόνα της, θα την κάνουν απόλυτα λειτουργική, «μαγνήτη» αναψυχής και συμμετοχής σε δράσεις για τους διαμένοντες σε αυτήν και ελκυστικό προορισμό για όσους διαμένουν ή επισκέπτονται το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας.  

Το αύριο για την πόλη δεν περιμένει και το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί μέσα στην τετραετία που ήδη τρέχει, αλλιώς ελοχεύει ο κίνδυνος όλοι να προσπερνούν την Ηλιούπολη έχοντας ως προορισμό το διπλανό Ελληνικό.

Η Ηλιούπολη μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τα  πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει, όπως για παράδειγμα το εξαιρετικό ρυμοτομικό της σχέδιο, το βουνό του Υμηττού στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται, τα πάρκα, το πράσινο και τις  μεγάλες πλατείες της αλλά και μια αγορά τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρειά της, που μπορεί να αναπτυχθεί και να δώσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Επίσης, τεράστιο πλεονέκτημα αποτελεί η  τοποθεσία της σε σχέση με την Αθήνα, καθώς είναι «κοντά» αλλά και ταυτόχρονα «μακριά» από το κέντρο της, γεγονός που την κάνει εύκολα επισκέψιμη αλλά και προορισμό για αναψυχή και πολυμορφικές δράσεις.

Η «μπάλα» λοιπόν, βρίσκεται στα «πόδια» των δημοτικών αρχόντων της Ηλιούπολης, είτε είναι στην διοίκηση, είτε συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, και εμείς περιμένουμε, χωρίς κραυγές και αλληλοκατηγορίες, να την δούμε να καταλήγει, με ομαδικό πνεύμα, στα «δίχτυα»,  για το καλό της πόλης μας…

Σχόλια Facebook