Αρχική EDITORIAL Το σοβαρό θέμα που ανέδειξαν οι κάλπες της 26ης Μαΐου αλλά και...

Το σοβαρό θέμα που ανέδειξαν οι κάλπες της 26ης Μαΐου αλλά και η έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής

267

Οι πρόσφατες εκλογές για την Ευρωβουλή αποτέλεσαν ένα σαφές δείγμα του τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πολίτες και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να στραφούν οι πολιτικές του μέλλοντος για την οικονομία, την ασφάλεια, την παιδεία, την υγεία αλλά και την εξωτερική ή πιο σωστά την εσωτερική πολιτική της χώρας σε ένα ακόμα κρίσιμο θέμα.

Το θέμα αυτό δεν είναι άλλο από το «λευκό» που βλέπαμε όλοι το βράδυ των εκλογών στην περιοχή της Ροδόπης, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό, όχι γιατί ένα κόμμα Ελλήνων μουσουλμάνων πήρε την πρώτη θέση στην περιοχή, αλλά γιατί ο εξ ανατολών γείτονάς μας χρόνια τώρα «χτίζει» εκεί μια πολιτική αμφισβήτησης της θρησκευτικής μειονότητας, προσπαθώντας να μιλήσει για εθνική μειονότητα.

Αυτό λοιπόν είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που ανέδειξε η κάλπη της 26ης Μαΐου και θα πρέπει επιτέλους οι κυβερνώντες, όποιοι και αν είναι αυτοί μετά την 7η Ιουλίου, να δείξουν την δέουσα προσοχή, να ασχοληθούν με την περιοχή και να δείξουν στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης ότι το Ελληνικό κράτος έχει συγκεκριμένη πολιτική και ότι τους θέλει στην δική του αγκαλιά και όχι σε αυτή του Ερντογάν.

Όλοι ακούσαμε το βράδυ της 26ης Μαΐου στα πάνελ της τηλεόρασης να αναφέρονται οι πολιτικοί σε αυτό το θέμα, όμως πρέπει να δούμε πλέον τι γίνεται στην πράξη. Πρέπει κατά τη γνώμη μας να υπάρξει ένας Εθνικός σχεδιασμός που να αντιμετωπίσει μια και καλή το θέμα κάνοντας τους μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής να απορρίψουν τις προσεγγίσεις που δέχονται από την πλευρά της Τουρκίας.

Το θέμα αφορά και τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και δεν έχει να κάνει με εθνικιστικές και μη κορώνες αλλά με την ουσία μιας πολιτικής που πρέπει στα θέματα αυτά να έχει το Ελληνικό κράτος, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση, είτε από την αριστερά είτε από την δεξιά. Γιατί τα θέματα αυτά δεν έχουν ιδεολογικό και πολιτικό χρώμα, διαχρονικά, ιδιαίτερα όμως τώρα που οι προκλήσεις εξ ανατολών εντείνονται…

Σχόλια Facebook