Αρχική ΘΕΜΑΤΑ Το Άσυλο Ανιάτων πάει θάλασσα

Το Άσυλο Ανιάτων πάει θάλασσα

157

Μια από τις πιο ευχάριστες μέρες του καλοκαιριού πέρασαν οι περιθαλπόμενοι του Ασύλου Ανιάτων την Τετάρτη 24 Ιουλίου. Φιλοξενούμενοι στο Ίδρυμα με τη συνοδεία εθελοντών, φυσικοθεραπευτών και εργαζομένων, πραγματοποίησαν εκδρομή σε παραλία προσβάσιμη για ΑΜΕΑ και πέρασαν ένα απόγευμα στη θάλασσα.

Το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων πραγματοποιείται κάθε χρόνο  από την ώρα, που το άσυλο συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό από δωρεές, για ν’ αγοράσει ένα ειδικά διαμορφωμένο βανάκι για τη μεταφορά των περιθαλπόμενων    στη θάλασσα κατά τους θερινούς μήνες.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Ιωάννα Ηλιάδη, δήλωσε σχετικά «Την πρώτη φορά, που συνόδευσα τους περιθαλπόμενους ήξερα ότι για πολλούς, που είχαν βρεθεί στη δομή, ήταν το πρώτο μπάνιο της ζωής τους. Αυτό, που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν ότι θα φοβούνταν να μπουν στο νερό», ανέφερε.

Όπως είπε, η σκηνή ήταν συγκινητική και αποδείκνυε «πόσο επιτακτική ανάγκη ήταν το Ίδρυμα ν’ αποκτήσει το δικό του μεταφορικό μέσο, ώστε τέτοιες εκδρομές να μην είναι εξαίρεση αλλά κανόνας. Το βαν μας οδηγεί τους συνανθρώπους μας σε δρόμους χαράς, δύναμης και ελπίδας».

Το Άσυλο Ανιάτων, που φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια λειτουργίας του, καταβάλλει μια αδιάλειπτη προσπάθεια, για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων που περιθάλπει αλλά και για να συγκεντρώσει τα χρήματα, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της νέας πτέρυγας του θεραπευτηρίου, δίνοντας τη δυνατότητα νοσηλείας σε 45 ακόμη συνανθρώπους μας, που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Όποιος θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια μπαίνει στο link https://www.youtube.com/watch?v=dDSHAcqftL4και στη συνέχεια να στείλετε τη λέξη ΑΜΕΑ στο 19809 με χρέωση 2,5€/sms (2,0168€ + ΦΠΑ 24% – γραμμή βοηθείας: 210-8646172). 

Σχόλια Facebook