Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή σε εκλογές στις 7/7 ζήτησε...

Τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή σε εκλογές στις 7/7 ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον ΠτΔ

205

Την διάλυση της παρούσης Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Όπως ξέρετε από το βράδυ των ευρωεκλογών έχω πει ότι θα ζητήσω εκλογές. Δημιουργείται μία συνθήκη παρατεταμένης  προεκλογικής περιόδου, που δημιουργεί κινδύνους. Να μην διακινδυνεύσουν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Υπό το βάρος αυτής της ευθύνης σας ζητώ τη διάλυση της  βουλής και την ανανέωση της λαϊκής εντολής» ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι αποδέχεται το αίτημα του πρωθυπουργού όπως επιτάσσει το Σύνταγμα στο άρθρο 41, παράγραφος 2, αλλά και η Δημοκρατική παράδοση της χώρας.

Σύμφωνα με τη διαδικασία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκδώσει το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής το οποίο θα θυροκολλήσει ο φρούραρχος στην είσοδο του Κοινοβουλίου και αμέσως μετά αρχίζει να μέτρα ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Νέα Δημοκρατία σχολίασε μέσω του γραφείου Τύπου της:

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου, και πάλι με την ψήφο του, θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες».

Σχόλια Facebook