Αρχική ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Θουκυδίδειο Athens Youth Cup: Ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα Ακαδημιών με χρήση νέας τεχνολογίας

Θουκυδίδειο Athens Youth Cup: Ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα Ακαδημιών με χρήση νέας τεχνολογίας

486

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Κυριακή 20/10) στο Δ΄Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης και στο Alma Club,  δοκιμαστικοί αγώνες της νέας κατηγορίας ποδοσφαίρου Ακαδημιών του τουρνουά «Θουκυδίδειο Athens Youth Cup» το οποίο φέρνει τις καινοτομίες των επαγγελματικών ομάδων στις μικρές ηλικίες ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, στο τουρνουά αυτό εισάγεται από την εταιρεία «Sport Team» η τεχνολογία παρακολούθησης της αθλητικής δραστηριότητας των μικρών αθλητών από ειδικά γιλέκα, τα οποία φορούν κατά τη διάρκεια των αγώνων και τα δεδομένα της αγωνιστικής τους κατάστασης καταγράφονται προκειμένου οι προπονητές τους να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για να δουλέψουν πάνω στη βελτίωση τους.

Επίσης το πρωτάθλημα αυτό, στο οποίο θα συμμετέχουν 40 συνολικά ομάδες, θα έχει και στατιστική κάλυψη από τη γραμματεία του κάθε αγώνα, γεγονός που θα μπορούν να παρακολουθούν με ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης, όπως και τα αποτελέσματα των ειδικών γιλέκων, τόσο οι προπονητές, όσο και οι γονείς των παιδιών μέσα από το site του πρωταθλήματος, αλλά και βιντεοσκόπηση των αγώνων του.

Στα φιλικά δοκιμαστικά παιχνίδια της Κυριακής έγιναν δύο αγώνες στην ηλικιακή κατηγορία Κ14 και δύο αγώνες στην ηλικιακή κατηγορία Κ12.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Sport Team Κώστας Αλάσσας παρέδωσε στα παιδιά τα πρώτα ειδικά γιλέκα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύντομα θα υπάρξει και παρουσίαση του πρωταθλήματος σε συνέντευξη Τύπου που θα ανακοινωθεί.

Σχόλια Facebook