Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη στους ανεύθυνους

Τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη στους ανεύθυνους

664

Την τελευταία προειδοποίησή του σε όλους τους ανεύθυνους που αψηφούν τα μέτρα της κυβέρνησης και βγαίνουν μαζικά, σε πάρκα, παραλίες, πλατείες, αλλά και σε αυτούς που ανοίγουν τα καταστήματα τους, με τον κίνδυνο να διασπείρουν τον κορονοϊό, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα έθεσε το Σαββατοκύριακο που έρχεται ως σημείο κρίσης για το θέμα αυτό, καθώς όπως φαίνεται το επόμενο αναγκαστικό μέτρο, εάν δεν πειθαρχήσουν, θα είναι η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας και η επιβολή μεγάλων προστίμων στην παραβίαση της.

«Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε.

Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Και κάτι τελευταίο. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί.»

Ακόμα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα γίνονται στην Ιταλία, λέγοντας:

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα.

Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ.»

Σχόλια Facebook