Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τα 45 έφθασαν τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας – Μέτρα σε...

Τα 45 έφθασαν τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας – Μέτρα σε Ηλεία, Αχαϊα, Ζάκυνθο

150

Επιβεβαιώθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα τα 14 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, γεγονός που σημαίνει ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 45. 

Από αυτά τα 14 νέα κρούσματα, τα 11 προέρχονται από το γκρουπ προσκυνητών που ταξίδεψε σε Ισραήλ και Αίγυπτο  και τρία είναι από επαφές τους.

Σε σοβαρότερη κατάσταση βρίσκεται ο 66χρονος που ήταν το 9ο κρούσμα στη χώρα μας, ο οποίος διασωληνώθηκε νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. 

Στο μεταξύ παρατείνονται για δύο εβδομάδες τα έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, ενώ αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τους τρεις αυτούς νομούς. Επίσης παρατείνεται  και το μέτρο της απαγόρευσης όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό και μετά τις 15 Μαρτίου και μάλλον θα ξεπεράσει η απαγόρευση και αυτό το χρονικό όριο.

Τέλος, όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες από τις πληττόμενες περιοχές, όταν γίνονται εκτός έδρας, θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας απόφασης, ενώ δεν αποκλείεται το μέτρο να επεκταθεί ανάλογα πάντα με την εξέλιξη της διασποράς του ιού.

Σχόλια Facebook