Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Συντριβή αεροσκάφους στο Καζακστάν με 12 νεκρούς και 60 τραυματίες

Συντριβή αεροσκάφους στο Καζακστάν με 12 νεκρούς και 60 τραυματίες

162

Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους τύπου Fokker-100 της εταιρείας Bek Air είχαμε στο Καζακστάν το πρωί της Παρασκευής (27/12) με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και να υπάρχουν 65 τραυματίες από τους οποίους οι 20 σε σοβαρή κατάσταση.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστάνα) και η πτώση του έγινε λίγο μετά την απογείωση του με αποτέλεσμα όταν έφτασε στο έδαφος να κοπεί σε δύο κομμάτια βρίσκοντας σε έναν τοίχο και περνώντας μέσα από ένα σπιτι. συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του πάνω ένα τοιχίο από μπετόν και κατόπιν διαπέρασε διώροφο κτίριο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, κατά τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των αρχών της κεντρασιατικής χώρας.

Στο αερσκάφος επέβαιναν 95 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος, ενώ η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στη λήψη μέτρων καθηλώνοντας στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη και απομάκρυνε κατοίκους της περιοχής που συνέβη το δυστύχημα.

Οι αρχές έχουν αρχίσει την έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πτώσης του συγκεκριμένου αεροσκάφους, ενώ όλα τα αεροσκάφη της Bek Air που είναι του ιδίου τύπου αποφασίστηκε να μην πετάξουν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η Bek Air είναι μια εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους στο Καζακστάν και έχει έναν στόλο από σκάφη του συγκεκριμένου τύπου, τα οποία καλύπτουν ανάγκες μεσαίων αποστάσεων.

Σχόλια Facebook