Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα κρούσματα κορονοϊού

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα κρούσματα κορονοϊού

267

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά την αύξηση των κρουσμάτων και την ανευθυνότητα πολλών που ισχυρίζονται ότι «δεν υπάρχει κορονοϊός είναι όλα στημένα», θέτοντας σε κίνδυνο συνανθρώπους μας αλλά και την προσπάθεια που κάνει η χώρα για επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το lockdown. 

Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς υπήρξε μια υπέρμετρη χαλάρωση με αποτέλεσμα η απαραίτητη προσοχή να πάει περίπατο. 

Τα πάρτι στη Μύκονο, τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις καταστημάτων που δημιουργούν μη ελεγχόμενο συνωστισμό μπορούν να «τινάξουν στον αέρα» τους κόπους και τις προσπάθειες πολιτών και πολιτείας για ένα και πλέον δίμηνο στο οποίο περιορίστηκε η ζωή που είχαμε προ κορονοϊού και δοκιμάστηκε η οικονομική κατάσταση επιχειρήσεων και κοινωνικού συνόλου. 

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί, μαζί με την επιτροπή των επιστημόνων, τα πρωτόκολλα που έχουν σχεδιαστεί για αυτές τις περιπτώσεις και προσανατολίζεται ακόμα και σε τοπικά lockdown, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που φαίνεται ότι ξεκινά. Χαρακτηριστική είναι η σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι «η κυβέρνηση έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την υγεία και θα πάρει όποιο μέτρο κριθεί απαραίτητο για να την διαφυλάξει».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τηλεδιάσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα της αύξησης των κρουσμάτων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε κάθε περίπτωση, τόσο στην ενδοχώρα, όσο και στα νησιά τα οποία μετά τις 15 Ιουνίου αναμένεται να δεχθούν πολλούς τουρίστες.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε και πάλι η καθημερινή έγγραφη ενημέρωση, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα ενεργοποιηθεί πάλι ο κ. Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση, μαζί με τον κ. Χαρδαλιά, ενδεχόμενο που αυτή τη στιγμή φαντάζει πιο μακρινό. 

Σήμερα, πρώτη μέρα μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ανακοινώθηκαν 9 κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να έχει φτάσει τα 3.058, ενώ ανακοινώθηκε και ένας θάνατος. Δέκα άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ από αυτές έχουν εξέλθει 115. 

Σχόλια Facebook