Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Συναγερμός στην Ιταλία για τον κορονοϊό – 51 τα κρούσματα, δύο θάνατοι

Συναγερμός στην Ιταλία για τον κορονοϊό – 51 τα κρούσματα, δύο θάνατοι

233

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία καθώς είχαμε τους δύο πρώτους θανάτους από τον κορονοϊό, την στιγμή που τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 51. Οι ιταλικές αρχές άρχισαν τη λήψη μέτρων προκειμένου να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και στο πλαίσιο αυτό κλείνουν Πανεπιστήμια, ενώ αναβάλλονται ποδοσφαιρική αγώνες, ακυρώνονται εκδηλώσεις και γενικά γίνεται μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο των μέτρων δίνονται και οδηγίες στους πολίτες, ενώ κάθε εκδήλωση, ιδιαίτερα στις περιφέρειες της Λομβαρδίας όπου έχουν παρουσιαστεί τα περισσότερα κρούσματα, 39 τον αριθμό, αλλά και σε αυτήν του Βένετο, είναι υπό εξέταση η διεξαγωγή της, είτε πρόκειται για ποδοσφαιρικό-αθλητικό γεγονός, είτε για μια συγκέντρωση πολλών ανθρώπων. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε σε δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Στην πρωτεύουσα Ρώμη μια Κινέζα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων αλλά και ένας 29χρονος Ιταλός, που είχε επιστρέψει από την Κίνα,  πήραν εξιτήριο. 

Σχόλια Facebook