Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Συναγερμός στην ΓΓΠΠ και στον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε δομή μεταναστών...

Συναγερμός στην ΓΓΠΠ και στον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι

197

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία και στο υπουργείο Υγείας καθώς εντοπίστηκαν περίπου 150 νέα κρούσματα, έως τώρα,  σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας, όπου προχθές είχε εντοπιστεί μια έγγυος γυναίκα από την Σομαλία, η οποία νοσούσε. Χθες πραγματοποιήθηκαν τεστ στους 470 αλλοδαπούς που διαμένουν στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή και σήμερα τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπάρχουν τα παραπάνω κρούσματα.

Στο Κρανίδι βρίσκεται από το πρωί  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στη συγκεκριμένη δομή, πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα αυστηρής καραντίνας και βέβαια να γίνει και η καθιερωμένη ιχνηλάτιση των επαφών που είχαν οι αλλοδαποί, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά στο Κρανίδι βρίσκονται ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα  σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια Facebook