Αρχική ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Στο «σφυρί» η πρώτη Porsche

Στο «σφυρί» η πρώτη Porsche

247

Σε δημοπρασία από τον οίκος Sotheby’s εκτείθεται το αυτοκίνητο το οποίο σχεδίασε ο Φέρντιναντ Πόρσε και το οποίο ανήκε στον ίδιο. Πρόκειται για το μοντέλο 64s του 1939, το οποίο σχεδιαστηκε για αγώνα του ναζιστικού κόμματος στη διαδρομή από το Βερολίνο μέχρι τη Ρώμη, ο οποίος τελικά ματαιώθηκε όταν ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ειναι το πρώτο που φέρει τον τίτλο Porsche, αν και τυπικά το πρώτο μοντέλο της εταιρείας δημιουργήθηκε το 1948 και πρόκειται φυσικά για την διάσημη 365.

Ο επικεφαλής των ιστορικών αρχείων της Porsche, Φρανκ Γιουνγκ, τόνισε στο Euronews πως το μοντέλο αυτό έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της εταιρείας αλλά πρόκειται για εξέλιξη αυτοκινήτου της Volkswagen.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνολικά μόλις τρεις Porsche 64s κατασκευάστηκαν, ενώ  σήμερα υπάρχει μόνο αυτό που δημοπρατείται. Σύμφωνα με τον οίκο Sothebys, τα περισσότερα εξαρτήματα του αυτοκινήτου είναι τα πρωτότυπα, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν πως στην δημοπρασία, η 64S αναμένεται να πιάσει από 15 μέχρι 20 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: Euronews

Σχόλια Facebook