Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού μπαίνει η πρωτοβάθμια Υγεία

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού μπαίνει η πρωτοβάθμια Υγεία

229

Στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της Πανδημίας του κορονοϊού τίθεται άμεσα η πρωτοβάθμια παροχή υγείας της χώρας μας, και πιο συγκεκριμένα αρχικά  5 Κέντρα Υγείας στην Αττική και από ένα σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας μας. Τα κέντρα αυτά θα λειτουργούν σε 24ωρη και 7ημερη λετουργία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον γενικό γραμματέα υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλο.

Όπως είπε σε αυτά «θα μπορούν να προσέρχονται ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, που δυνητικά έχουν μολυνθεί από το νέο κορονοϊό. Αυτό γίνεται ώστε να αποφορτιστούν τα Νοσοκομεία αναφοράς και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αυτών των νοσοκομείων.Τα πρώτα Κέντρα Υγείας που θα λειτουργήσουν στην Αττική για αυτούς τους ασθενείς είναι τα Κ.Υ. Αλεξάνδρας, Καλυβίων, Ραφήνας, Καμινίων και Περιστερίου.

Παρόμοια Κέντρα Υγείας θα αναπτυχθούν εντός των επόμενων ημερών σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Σε αυτά, ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε γιατρούς, αλλά και σε διαγνωστικές εξετάσεις, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς. Επίσης, θα είναι δυνατή η παραπομπή των ασθενών για νοσηλεία σε νοσοκομείο αναφοράς, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο» και κατέληξε

«Για τους ασθενείς που θα διαγνωστούν τελικά θετικοί στο νέο κορονοϊό και μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, θα είναι δυνατή η παρακολούθηση κατ’ οίκον μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας».

Σχόλια Facebook