Αρχική ΔΗΜΟΙ Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο 1ο ΓΕΛ Ηλιούπολης

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο 1ο ΓΕΛ Ηλιούπολης

346

Του Ηρακλή Τσιμέκα
Εκπαιδευτή του Ι.Δ.Α.Φ.Κ. – Συνεργάτη του dday.gr

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (Ι.Δ.Α.Φ.Κ.) σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό ΓΕΛ Ηλιούπολης και την υποστήριξη των  Εθελοντικών  Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής  Προστασίας, διοργανώνουν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Το σεμινάριο θα γίνει με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο 1ο Ειδικό ΓΕΛ Ηλιούπολης από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του IDAFK, του EKAB, του ERC & του ΕΟΠΠΕΠ, βασισμένο στο πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης με επικεφαλή εκπαιδευτή τον Course Director ERC BLS-AED, Νικόλαο Δουλάμη. 

Σκοπός του Ινστιτούτου η ανάγκη για ετοιμότητα και πρόληψη της διαχείρισης κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον με στόχο την πρόληψη και ασφάλεια των ατόμων με αναπηρία. Κεντρικοί στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος η ενημέρωση για τους κινδύνους πρόκλησης κρίσεων, το επίπεδο λήψης προληπτικών μέτρων σε περιπτώσεις κρίσεων, η αξιολόγηση του βαθμού επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η αξιολόγηση αν το σχολείο είναι ασφαλής χώρος για μαθητές και εκπαιδευτικούς και η παροχή ψυχολογικής στήριξης στους μαθητές σε περιπτώσεις κρίσεων.

Οι δράσεις υποστηρίζονται από την συνεργασία Καθηγητών Φυσικών Καταστροφών, Κρατικών Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π., Εξειδικευμένους & Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές και Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. ενώ όλες έχουν εθελοντικό χαρακτήρα.

Ο κίνδυνος που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης συνδέεται με εικόνες που θα αλλάξουν τα κίνητρα τους για ένα πιο βελτιωμένο τρόπο διαχείρισης της σκέψης μας σε αυτές τις δύσκολες αποστολές.

Συμμετέχουν οι ακόλουθες εθελοντικές οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής  Προστασίας:

#ΕθελοντικήΟμάδαΠροτέκταΙΛΙΟΥ

#RescueTeamSAR312OμάδαΔιάσωσηςΕύβοιας

#RescueTeamDeltaΟμάδαΔιάσωσηςΔΕΛΤΑ,

#ΟμάδαΑντιμετώπισηςΕκτάκτωνΑναγκώνΓλυφάδας

#ΣύλλογοςΕθελοντώνΔασοπροστασίαςΑττικήςΠάρνηθας, 

#ΔιασώστεςΡόδου

Σχόλια Facebook