Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα με χιόνια, ισχυρές καταιγίδες και ανέμους

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα με χιόνια, ισχυρές καταιγίδες και ανέμους

342

Σε κλοιό κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους βρίσκεται η χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Δείτε την εξέλιξη των φαινομένων σύμφωνα με την πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ.:

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ: 
α. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (05-02-2020) στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια. 

β. Την Πέμπτη (06-02-2020), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές (της παρ 1α) ενώ παράλληλα αναμένεται να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, 
καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς πρόσκαιρα από το απόγευμα και σε πεδινές 
περιοχές) στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές. 

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ:
α. Την Τετάρτη (05-02-2020) θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ που γρήγορα (από τις πρωινές ώρες) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και στο Ιόνιο θα φθάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ. 
β. Την Πέμπτη (06-02-2020) αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία έως το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 7 και στα πελάγη έως 8 μποφόρ. 

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ 
Κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν: 
α. Την Τετάρτη (05-02-2020) από τις πρώτες πρωινές ώρες και έως το μεσημέρι το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία από το απόγευμα την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού 
Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα και από αργά το βράδυ τις Κυκλάδες και την Κρήτη. 
β. Την Πέμπτη (06-02-2020) έως τις πρωινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα. 

ΠΑΓΕΤΟΣ
Θα σημειωθεί την Πέμπτη (06-02-2020) στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Σχόλια Facebook