Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Σε ετοιμότητα παραμένουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στον Υμηττό

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στον Υμηττό

110

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στον Υμηττό, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις της φωτιάς που κατέκαψε το βουνό από την πλευρά της Παιανίας και έως τις κεραίες των μέσων ενημέρωσης στην κορυφογραμμή του Υμηττού. Ενεργό μέτωπο δεν υπάρχει, όπως τονίζεται από την Πυροσβεστική, ωστόσο η επιφυλακή κρίνεται απαραίτητη μέχρι να μην υπάρχει κανένα ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Η έγκαιρη κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης αλλά και της αστυνομίας π απέτρεψαν την επέκταση της πυρκαγιάς στην άλλη πλευρά του βουνού όπου το πρόβλημα θα έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις. Οι κάτοικοι σε πολλά σημεία απομακρύνθηκαν έγκαιρα, ενώ δύο κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να κινδυνέψουν καθώς είχαν απομακρυνθεί. Επίσης κάηκαν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις στον Υμηττό γνωστού μουσικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Για τα αιτία της φωτιάς για την οποία γίνεται λόγος για εκρήξεις που ακούστηκαν τη στιγμή που ξέσπασε αλλά και το ότι υπήρξαν τρία διαφορετικά σημεία έναρξης της, γίνεται έρευνα από την Π.Υ. 

Σχόλια Facebook