Αρχική ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ μετά την κλήρωση του διαιτητή Αναστόπουλου σε...

Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ μετά την κλήρωση του διαιτητή Αναστόπουλου σε αγώνα του Ολυμπιακού

136

Εξελίξεις στο μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα στην Α1 φέρνει η κλήρωση του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Προμηθεα Πατρών. Όπως έχει δηλώσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι ανεπιθύμητος στα παιχνίδια της και σε περίπτωση που οριστεί σε κάποιο παιχνίδι τότε η ερυθρόλευκη ομάδα δεν θα κατέβει να παίξει. 

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την άρνηση ουσιαστικά της ΕΟΚ να κάνει κάτι για τη λύση της κρίσης που υπάρχει με δική της ευθύνη στο άθλημα, αναμένεται να προκαλέσει την «χαριστική βολή» για το πρωτάθλημα, καθώς θα σημάνει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 και την αποχώρησή του από τις ελληνικές διοργανώσεις, καθώς ήδη βρίσκεται σε επαφές με την Αδριατική Λίγκα, προκειμένου να συμμετάσχει από τη νέα περίοδο σε αυτή.

Οι ιθύνοντες του ελληνικού μπάσκετ ούτε τώρα, την ύστατη στιγμή, δεν κάνουν μια προσπάθεια παρέμβασης για να λύσουν το θέμα της διαιτησίας που ταλανίζει το άθλημα και το πρωτάθλημα που καταρρέουν με δυνατό κρότο.

Το μόνο που μπορεί να παρατείνει τις εξελίξεις είναι το ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει οριστεί και σε αγώνα της VTB League της Εσθονίας την ίδια ημέρα, ενώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά της ΚΕΔ/ΕΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία της κλήρωσης ήταν παράτυπη και αυτό γιατί η διαδικασία έγινε με δυο μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας και όχι με τρεις όπως ορίζεται από τον κανονισμό.

Πάντως η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσης ότι ορίζει στο συγκεκεκριμένο παιχνίδι γενική είσοδο 1 ευρώ, προκειμένου οι φίλοι της ομάδας να εκφράσουν για μια ακόμα φορά την συμπαραστασή τους στις αποφάσεις της διοίκησης της ομάδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών, που έχει οριστεί για την Τετάρτη 8-5-2019 και ώρα 17:30, θα υπάρξει γενική είσοδος με τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 7-5-2019 και ώρα 09:00».

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι για το θέμα τοποθετήθηκε και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα μετά από την επίσκεψη του στα γραφεία της ΚΕΔ/ΕΟΚ, τόνισε:

«Επί σειρά εβδομάδων για κάποιους λόγους οι διαιτητές, οι οποίοι είναι ανεπιθύμητοι από τον Ολυμπιακό, δεν έμπαιναν στην κλήρωση. Ευτυχώς σήμερα μπήκαν. Φαίνεται ότι επανέρχεται η τάξη. Ελπίζω να μπορέσουμε να προχωρήσουμε για το καλό του μπάσκετ».

Για το θέμα έχει πάρει θέση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος δήλωσε:

«Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια για να εξομαλύνει την κατάσταση. Δεν έχει κάνει τίποτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει δίκιο ο Ολυμπιακός. Όμως υπάρχει ένα κλίμα και εκείνος κρύβεται, δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος».

Σχόλια Facebook