Αρχική ΘΕΜΑΤΑ «Παρμενίων 2019» Οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν την ετοιμότητά τους

«Παρμενίων 2019» Οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν την ετοιμότητά τους

124

Από τις 25 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται η ετήσια μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019», η οποία γίνεται σε ολόκληρο των ελλαδικό χώρο, σε ρεαλιστικές διαστάσεις και θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου 2019. Η άσκηση σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

   α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

   β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

   γ. Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.

   δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

   ε. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων. 

Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως.

Σχόλια Facebook