Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρελθόν τα capital controls

Παρελθόν τα capital controls

244

Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια παρελθόν αποτελούν για τη χώρα μας τα capital controls, την πλήρη κατάργηση των οποίων ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα», σε συνεργασία με τη Τράπεζα της Ελλάδας αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 προκάλεσε τη φυγή δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ με αποκορύφωμα τον Ιούνιο το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και στην ανάληψη μετρητών. Οι εκλογές αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη και στο τραπεζικό μας σύστημα. Σήμερα, κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας και καταργούνται τα capital controls και ταυτόχρονα ανοίγει για τη χώρα ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά, την ομιλία του πρωθυπουργού ο υπουργός, Οικονωμικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε τη σχετική τροπολογία για την κατάργηση των capital controls.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κατάθεση του και νομοσχεδίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τονίζοντας ότι «η χώρα συντονίζεται με το κοινοτικό κεκτημένο που καθυστερούσε για 14 μήνες και είχε ως συνέπεια να επιβάλλονται πρόστιμα 5.500 ευρώ την ημέρα. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι κρίσιμες και απαραίτητες γιατί συνιστούν βήματα ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και Δημοκρατίας που είναι συστατικά στοιχεία της κυβέρνησής μας».

Σχόλια Facebook