Αρχική ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ Οι 12 εντολές Μητσοτάκη…

Οι 12 εντολές Μητσοτάκη…

67

Αποφασισμένος να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει παρουσιάζεται ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, γεγονός που φάνηκε από την προετοιμασία που έχει γίνει στον οργανωτικό τομέα του συντονισμού του έργου της κυβέρνησης και από το απόλυτα συγκεκριμένο πλαίσιο του έργου που ανέλαβε ο κάθε υπουργός, αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός της κυβέρνησής του.

Οι 12 εντολές Μητσοτάκη, που αποτυπώθηκαν από τον ίδιο κατά το χθεσινό πρώτο υπουργικό συμβούλιο, αποτελούν τον οδικό χάρτη πάνω στον οποίο θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση και αναμένεται να εξειδικεύονται αναλυτικά στον τομέα έργου του κάθε υπουργείου καθώς θα προχωρά η υλοποίησή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του dday.gr το κυβερνητικό επιτελείο θα γνωστοποιεί συχνά στους Έλληνες πολίτες την πρόοδο του κυβερνητικού έργου και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που υπάρχουν σε κάθε τομέα, αποτελέσματα που θα δείχνουν βήμα, βήμα την υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων του Πρωθυπουργού και βέβαια την αποτελεσματικότητα των μελών της κυβέρνησης στους τομείς που έχουν αναλάβει.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι «Δώδεκα Εντολές Μητσοτάκη»

 1. 1. Ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες, καλύτερες δουλειές.
 2. 2. Αξία στην ακίνητη περιουσία.
 3. 3. Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα. Εκεί πιστεύω ότι θα δείξουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα -εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί η νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. 
 4. 4. Κοινωνική  συνοχή και αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο.
 5. 5. Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων. Τολμηρό σχέδιο για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι υπηρετούν σήμερα με πάθος και αυταπάρνηση τη δημόσια εκπαίδευση. 
 6. 6. Ποιοτική Δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες.
 7. 7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους-εργαζομένων-επιχειρήσεων. Δεν θα δεχτούμε καμία απολύτως απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ότι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. 
 8. 8. Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης.
 9. 9. Προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη.
 10. 10. Σύγχρονο και ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.
 11. 11. Ένα νέο μοντέλο Πολιτισμού, ενημέρωσης και αισθητικής.
 12. 12. Μια ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Σχόλια Facebook