Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Ο ρετρό οικιακός κινηματογράφος ξυπνά μνήμες από το παρελθόν

Ο ρετρό οικιακός κινηματογράφος ξυπνά μνήμες από το παρελθόν

465

Του Στάθη Συνοδινού

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (7/6) η πρώτη συνάντηση των φίλων του retro οικιακού κινηματογράφου. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Χαλανδρίου και κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκαν προβολές σε 16mm φιλμ που περιλάμβανε διαφημιστικά trailers του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου.

Στάθης Συνοδινός με μερικά από τα μέλη των φίλων του ρετρό οικιακού κινηματογράφου

Επίσης παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από παλιά Επίκαιρα, 2 ταινίες κινουμένων σχεδίων (η 1η της Betty Boop από το 1930 με τίτλο Dizzy Dishes), Τσάρλυ Τσάπλιν καθώς και ντοκιμαντέρ με αποσπάσματα από τα «ιερά τέρατα» που μεσουρανούσαν στο retro κινηματογράφο και άφησαν εποχή, όπως και τα πιο διάσημα ζευγάρια του ασπρόμαυρου κινηματογράφου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η δια ζώσης γνωριμία των μελών της διαδικτυακής ομάδας «Συλλογή φιλμ 8mm-16mm και μηχανών προβολής», ενώ εκτέθηκαν και διάφορες κινηματογραφικές μηχανές προβολής.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανταλλάχθηκαν από τα μέλη απόψεις και νέες ιδέες και γενικά υπήρξε θετική διάθεση για συνέχιση των ρομαντικών οικιακών κινηματογραφικών στιγμών!!!

Σχόλια Facebook