Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Νίκος Κυρίτσης υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης (Η Πόλη που θέλω)

Νίκος Κυρίτσης υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης (Η Πόλη που θέλω)

407

Η απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης πηγάζει από το γεγονός ότι ως πολίτης έχω πειστεί ότι η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει πλέον να αποκτήσει μια νέα διάσταση, την επανάκτηση του πραγματικού νοήματος της πολιτικής που δεν είναι άλλη από την ουσιαστική προσφορά στο συμπολίτη και συνάνθρωπο. 

       Παράλληλα, ως εκπαιδευτικός έχω την τύχη να είμαι κοντά στα νέα παιδιά της πόλης, να νιώθω τις αγωνίες τους αλλά και την απίστευτη θέληση τους να έχουν ρόλο και άποψη και δράσεις μέσα στην αγαπημένη μας πόλη την Ηλιούπολη.

       Η δική μου λοιπόν υποψηφιότητα φιλοδοξώ να γίνει εκφραστής κάθε Ηλιουπολίτη που θέλει μια πόλη σύγχρονη, οικολογική, μια πόλη που θα μπορεί να δίνει βήμα έκφρασης και δημιουργικότητας σε κάθε γενιά συμπολιτών μας.

      Η καθημερινή μου επαφή με μαθητές και γονείς με έχουν οδηγήσει στη βεβαιότητα ότι οι νέοι άνθρωποι απαιτούν εκπροσώπους στο δημοτικό συμβούλιο που θα έχουν ουσιαστικό λόγο, που θα διακρίνονται από πολιτική παιδεία και θα έχουν στοχευμένες δράσεις μέσα στην πόλη.

    Σε αυτήν την πρόκληση δηλώνω «παρών» και στέκομαι στο πλευρό του Γαβριήλ Αραμπατζή με την παράταξη «Η Πόλη που θέλω», έτοιμος να αγωνιστώ για τα θέλω των συμπολιτών μου.

Συνέντευξη και παρουσίαση του Νίκου Κυρίτση στην εφημερίδα Σφυγμός

 Σύντομο Βιογραφικό:

 • 1975:  γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.
 • 1994:  εισήχθη στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλολογίας με κατεύθυνση την Κλασσική Φιλολογία.
 • 2000:  εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ακολουθώντας την κατεύθυνση της Ψυχολογίας.
 • 2001: έως σήμερα υπηρετεί την φροντιστηριακή εκπαίδευση προσηλωμένος στο εκπαιδευτικό και  παιδαγωγικό του καθήκον απέναντι στους  μαθητές του.
 • 2006:ξεκινά να ηγείται ενός φροντιστηρίου με διαφορετική φιλοσοφία και επίκεντρο την σωστή μετάδοση της γνώσης στον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

        Εκπαιδευτικό Έργο:

Ως ένθερμος θιασώτης θεμάτων ευρύτερης Παιδείας ο κ. Κυρίτσης, τα τελευταία χρόνια  έχει οργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια απευθυνόμενα τόσο σε μαθητές, όσο και σε γονείς και καθηγητές.

 • 2016:«Σεμινάριο Διαχείρισης  Άγχους»  σε συνεργασία με την παιδοψυχολόγο κ. Ευγενία Παλαβού στο DIVANI CARAVEL HOTEL στην Καισαριανή.
 • 2016:«Σεμινάριο Ρητορικού Λόγου»  όπου διδάχθηκαν μαθήματα Θεωρίας Ρητορικής στο DIVANI CARAVEL HOTEL στην Καισαριανή.
 • 2017:«Ημερίδα Διατροφής των νέων»  που παρουσίασαν η Ψυχολόγος και Σύμβουλος  Γονέων κ. Ευγενία Παλαβού και η Διατροφολόγος κ. Άννα Τιμοθέου στην Ενοριακή Νεανική Εστία του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων της Ηλιούπολης .
 • 2019:«Διαφυλικές Σχέσεις- Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση»με  κεντρικό ομιλητή τον ομ. Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας κ. Γεώργιο Κρεατσά στο ETAL CLUB στο Ελληνικό.

Πολιτιστικές Δράσεις:

Ο Νικόλαος Κυρίτσης δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για εκπαιδευτικές, πολιτιστικές αλλά και αθλητικές δράσεις είναι έμπρακτα κοντά σε ομάδες που πρεσβεύουν τέτοιες έννοιες, με χορηγίες και υποτροφίες.

 • Θεατρική Ομάδα «ΜΕΛΙΣΣΕΣ»:σε διδασκαλία και σκηνοθεσία του επαγγελματία ηθοποιού κ. Εμμανουήλ Κονταξάκη, βρίσκονται υπό την αιγίδα του πολιτικού στέκι «Άνω ποταμών» και δραστηριοποιούνται με έδρα την Ηλιούπολη.
Θεατρική ομάδα «Μέλισσες»
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλιούπολης «ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ»:  θεατρικές ομάδες για όλες τις ηλικίες, θεατρικό παιχνίδι και ετήσιο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Παραστάσεων με  πρόεδρο του Συλλόγου την ηθοποιό και δασκάλα θεάτρου & θεατρικού παιχνιδιού κ. Αργυρώ Δημακέα.
 • ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Γ.Σ.Ηλιούπολης):ένααθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηλιούπολης, όπου και βρίσκονται οι έδρες των τμημάτων του.
 • «Η  ΏΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»:μια διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή που διαπραγματεύεται θέματα παιδείας, εκπαίδευσης, καθημερινότητας, κοινωνίας.

«Το κάλεσμα των καιρών είναι για όλους. Δεν πρέπει πλέον να επιτρέψουμε να μας διευθύνουν ανίκανοι. Έχουμε χρέος απέναντι στον εαυτό μας, στις οικογένειες μας, στην ιστορία μας και την πατρίδα μας να βοηθήσουμε τους ικανούς και άξιους, όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να βγουν μπροστά και να αλλάξουν την μοίρα μας.»

«Οι νέες γενιές δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν άλλο. Ο κόσμος προχωρά, όλα εξελίσσονται και οι νέοι της Ηλιούπολης θέλουν μια πόλη που να παρακολουθεί  κάθε εξέλιξη. »

«Όραμα μου είναι μια Ηλιούπολη αντάξια του ονόματος της, μια πόλη του Ηλίου και του Φωτός!»

Εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος της «Πόλης που θέλω» στους τομείς Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητησμού

Σχόλια Facebook