Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Νέα μέτρα με κλειστά περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ από τις 12...

Νέα μέτρα με κλειστά περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί…

71

Νέα μέτρα αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Τα μέτρα, στα οποίο περιλαμβάνεται και το κλείσιμο, μετά τις 12:00 και έως τις 05:00, περιπτέρων και άλλων καταστημάτων που πωλούν οινοπνευματώδη ποτά, πάρθηκαν στην προσπάθεια να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ιδιαίτερα στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας στις οποίες επίσης έχει παρουσιαστεί αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Μάλιστα θα υπάρχει και αυξημένη αστυνόμευση για την εφαρμογή των μέτρων για την παραβίαση των οποίων προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα.

«Υπάρχει μια κινητικότητα και ένα ιδιαίτερο φορτίο στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές. Κάποιες από αυτές τις ιχνηλατήσεις προφανώς έχουν σημείο αναφοράς τους συμπολίτες μας που είναι μετανάστες. Η στρατηγική μας στις περιπτώσεις αυτές είναι μια στρατηγική συνολική η οποία αφορά σε μέτρα τα οποία εφαρμόζονται ήδη με ελέγχους από το υπουργείο Υγείας, με αστυνόμευση μεγαλύτερη των χώρων που μπορεί να δημιουργηθούν συναθροίσεις με σκληρές, αυστηρές ιχνηλατήσεις στο κομμάτι των κρουσμάτων και ιδιαίτερα των στενών επαφών», ήταν τα λόγια του κ. Χαρδαλιά για το θέμα περιοχών στο κέντρο της Αθήνας που παρουσιάζουν αυξημένο φορτίο κρουσμάτων κορονοϊού.

Αναλυτικά τι αποφασίστηκε:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Tα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00 έως το Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Σχόλια Facebook