Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ NASA: Εντυπωσιακή εικόνα από την έκρηξη του ηφαιστείου Ραϊκόκε

NASA: Εντυπωσιακή εικόνα από την έκρηξη του ηφαιστείου Ραϊκόκε

100

Ένα ανενεργό ηφαίστειο στα νησιά Κουρίλλες, που βρίσκονται βόρεια της Ιαπωνίας και νότια της χερσονήσου Καμτσάτκα της Ρωσίας, επανήλθε στην ενεργό δραστηριότητα στις 22 Ιουνίου και αυτή του η δράση αποτυπώθηκε σε αυτή την εντυπωσιακή φωτογραφία που τραβήχθηκε από το π λήγω α του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η NASA, δημοσιοποιώντας την φωτογραφία ανέφερε:

Σε αντίθεση με μερικούς από τους μονίμως ενεργούς γείτονές του στη χερσόνησο Καμτσάτκα, το ηφαίστειο Ραϊκόκε στα νησιά Κουρίλλες σπάνια εκρήγνυται. Το μικρό, οβάλ σε σχήμα, νησί εξερράγη πρόσφατα το 1924 και το 1778.

Η αδρανής περίοδος που μεσολάβησε έληξε γύρω στις 4:00 π.μ. τοπική ώρα στις 22 Ιουνίου, 2019, όταν ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας και ηφαιστειακών αερίων εκτοξεύτηκε από τον κρατήρα του σε 700 μέτρα ύψος. Αρκετοί δορυφόροι – καθώς και οι αστροναύτες στον διεθνή διαστημικό σταθμό – παρατηρήσαν το συνολικό θέαμα ως ένα παχύ τριαντάφυλλο καθώς από τα ανατολικά ήρθε στη μέση μιας καταιγίδας στον Βόρειο Ειρηνικό.

Το πρωί της 22ας Ιουνίου, οι αστροναύτες τράβηξαν μια φωτογραφία του ηφαιστειακού λοφίου που ανεβαίνει σε μια στενή στήλη και στη συνέχεια εξαπλώνεται σε ένα μέρος του λοφίου που είναι γνωστό ως περιοχή ομπρέλα. Αυτή είναι η περιοχή όπου η πυκνότητα του λοφίου και ο περιβάλλων αέρας εξισώνονται και το νέφος σταματά να αυξάνεται. Το δαχτυλίδι των σύννεφων στη βάση της στήλης φαίνεται να είναι ατμός νερού.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή από ένα μέλος του πληρώματος της αποστολής 59 και.

Σχόλια Facebook