Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης – Ερντογάν: Τι συζητήθηκε στη συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Τι συζητήθηκε στη συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη

158

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Στη συνάντηση, σύμφωνα διμερή θέματα, ενώ έγινε συζήτηση για το προσφυγικό, για το Κυπριακό, ενώ αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξουν μέτρα από την πλευρά της Τουρκίας για τον μεγαλύτερο έλεγχο των προσφυγικών ροών, ενώ τέθηκε και το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Επίσης εκφράστηκε η πάγια στήριξη της χώρας μας στην Κύπρο για την επίλυση του Κυπριακού και στο θέμα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και σε θέματα που την απασχολούν. 

Ο πρωθυπουργός με tweet του σχολίασε τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφοντας:

«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν για όλα τα μεγάλα θέματα, από το μεταναστευτικό μέχρι το Κυπριακό και τα διμερή ζητήματα. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για την οικοδόμηση καλύτερου κλίματος προς όφελος των λαών μας και της σταθερότητας στην περιοχή.»

Σχόλια Facebook