Αρχική ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Μείωση των δημοτικών τελών ανακοίνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης

Μείωση των δημοτικών τελών ανακοίνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης

160
Δημαρχείο Ηλιούπολης

Τη μείωση των Δημοτικών Τελών για όλα τα νοικοκυριά της πόλης ανακοίνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι στο πλάνο της νέας δημοτικής αρχής είναι να υπάρξει περαιτέρω μείωση των τελών με την εξοικονόμηση πόρων, η οποία θα προέλθει από τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και από την ολοκλήρωση του δημοτικού φωτισμού με LED. Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου εχει ως εξής:  

«Στα πλαίσια άσκησης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η νέα Διοίκηση προχώρησε σε μια πρώτη ελάφρυνση των Δημοτών από τα Δημοτικά Τέλη και μάλιστα στους πρώτους μήνες της θητείας της και όχι στο τέλος, όπως συνηθίζεται.

Συγκεκριμένα έγινε μείωση 3% των Δημοτικών Τελών σε όλα τα νοικοκυριά της πόλης.

Η ίδια μείωση έγινε και σε όλα τα ακίνητα, που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Επιπλέον επεκτάθηκε η πλήρης απαλλαγή Δημοτικών Τελών για τους Τρίτεκνους μέχρι 15.000 ευρώ ελάχιστο ετήσιο εισόδημα, από 10.000 ευρώ που ίσχυε ως τώρα.

Η εξοικονόμηση πόρων, που θα προέλθει από την αύξηση του ποσοστού Ανακύκλωσης, τα προωθούμενα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων, αλλά και την εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού LED, θα επιτρέψουν την μεγαλύτερη μείωση των Δημοτικών Τελών.

Αναλυτικά από 01/01/2020 θα ισχύουν οι παρακάτω απαλλαγές και ελαφρύνσεις:

Α) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.

Β) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, μείωση 50% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Γ) ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.

Δ) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67%: Πλήρης απαλλαγή, µε απόφαση σε ισχύ της κατά περίπτωση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής ή του ΚΕΠΑ

Ε) ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ: Πλήρης απαλλαγή.

ΣΤ) ΑΠΟΡΟΙ: Πλήρης απαλλαγή.

Με σύνεση και σταθερά βήματα η πόλη μας αλλάζει!»

Σχόλια Facebook