Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό – Επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα

Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό – Επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα

129

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στον Υμηττό από τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα στις 03:18 τα ξημερώματα κοντά στην οδό Φερρών στην Παιανία και επεκτάθηκε μέχρι την κορυφογραμμή του βουνού, ενώ κινείται νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με ενημέρωση, από την πυροσβεστική τη μάχη με τη φωτιά δίνουν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 πυροσβέστες. Συνδράμουν 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενω η αστυνομία έχει προληπτικά εκκενώσει κάποιες κατοικημένες περιοχές καθώς έχουν σημειωθεί ζημιές σε δυο σπίτια. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστική η εικόνα είναι καλύτερη αυτή την ώρα και για το λόγο αυτό έχει ανοίξει και η λεωφόρος Κατεχάκη που ήταν κλειστή.

Σχόλια Facebook