Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Μεγάλες προσδοκίες χωρίς περίοδο χάριτος και δικαίωμα αποτυχίας…

Μεγάλες προσδοκίες χωρίς περίοδο χάριτος και δικαίωμα αποτυχίας…

434

Του Γιάννη Γιαννόπουλου

Την ευκαιρία να κάνει ιστορική την ημερομηνία της 7ης Ιουλίου 2019 για την Ελλάδα έχει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο ο λαός έδωσε την δυνατότητα να κυβερνήσει τον τόπο, επιλέγοντας την πρόταση που κατέθεσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί είναι μεγάλες, όπως αυτές που είχε ο λαός από τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τέσσερα χρόνια και οι οποίες διαψεύστηκαν σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα η εντολή να δοθεί τώρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο οι Έλληνες επένδυσαν τα όνειρά και τις ελπίδες τους για να αλλάξουν τα πράγματα, για να γίνει η Ελλάδα η χώρα που θα φέρει πίσω τα παιδιά τους από το εξωτερικό, η χώρα που θα αρχίσει επιτέλους να αναπτύσσεται ξανά και να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Μεσόγειο. 

Οι προκλήσεις που έχει μπροστά του πολλές, όπως τα θέματα της οικονομίας με την μείωση των φόρων και την ανάπτυξη με επενδύσεις και νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας,τον εκσυγχρονισμό και την  ηλεκτρονική διακυβέρνηση του κράτους που θα μειώσει την γραφειοκρατία και θα το κάνει ευέλικτο και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, την ασφάλεια και την παιδεία, την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, την αντιμετώπιση των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα των ελληνοτουρκικών με τις συνεχόμενες προκλήσεις της Άγκυρας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πολλά άλλα.

Τα πρώτα δείγματα οργάνωσης, θέλησης και διάθεσης για υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών είναι θετικά, όμως αυτό που μετράει στο τέλος είναι η πράξη και το αποτέλεσμα που θέλουμε  όλοι οι πολίτες να υπάρξει, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας και βέβαια η θέση της χώρας σε όλους τους τομείς.

Εκεί λοιπόν, στο αποτέλεσμα αλλά και στην ταχύτητα υλοποίησης των στόχων της κυβέρνησης θα κριθεί ο ίδιος και οι υπουργοί του. Οι πολίτες έδωσαν το μήνυμα ότι θέλουν αλλαγές, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ, και τώρα περιμένουν επιτέλους, ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, θα μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κανονικού ευρωπαϊκού κράτους με λογική, κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους μας.

Όσο λοιπόν θα υλοποιείται το έργο της κυβέρνησης και θα βλέπει αποτελέσματα ο κόσμος, τόσο θα μεγαλώνει και η υποστήριξη που θα έχουν όλα τα μέλη της, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό. Αυτό είναι το «στοίχημα» που καλείται ο ίδιος και τα μέλη της κυβέρνησης  της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσουν, όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς περίοδο χάριτος και δικαίωμα αποτυχίας…

Σχόλια Facebook