Αρχική ΔΗΜΟΙ Κόντρα στην Ηλιούπολη για τα ξερά κλαδιά και την καθαριότητα

Κόντρα στην Ηλιούπολη για τα ξερά κλαδιά και την καθαριότητα

216
Κεντρική πλατεία Ηλιούπολης

Κόντρα έχει ξεσπάσει στην Ηλιούπολη για το θέμα της αποκομιδής των ξερών κλαδιών και των χορταριών με αφορμή δημοσίευμα τοπικού site (ilioupolinews.gr) το οποίο με παρότρυνση, όπως ανέφερε της παράταξης «Η Πόλη που θέλω», έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή του Γκαράζ όπου υπήρχαν μεγάλες αποθέσεις ξερών κλαδιών από κλαδέματα και από αποθέσεις πολιτών. 

Η σημερινή δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Χατζηδάκης τόνισαν σε ανακοίνωσή τους ότι δεν είναι δυνατόν μια δημοτική αρχή 14 ημερών να κάνει όλες τις παρεμβάσεις που χρειάζονται, προσθέτοντας ότι σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχουν γίνει ενέργειες για να αντιμετωπιστεί γενικά το θέμα της καθαριότητας.

Από την άλλη η παράταξη «Η Πόλη που θέλω» εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση στον Δήμαρχο, τονίζοντας ότι «ο σημερινός Δήμαρχος ήταν αναπληρωτής Δήμαρχος της προηγούμενης διοίκησης για 9 χρόνια και ότι η εικόνα της πόλης είναι αποτέλεσμα της ομάδας του»

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη

«Η ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΖΕΡΑ…

Εκτιμούμε πραγματικά το ενδιαφέρον όσων-έστω και με μεγάλη καθυστέρηση-συνειδητοποίησαν, ότι στον Υμηττό μας έχουν γίνει περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Αισθανόμαστε όμως την υποχρέωση να τους υπενθυμίσουμε κάποια  πράγματα: 

Εμείς αναδείξαμε έγκαιρα τα εγκλήματα αυτά, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπισή τους, τόσο με τη δημοσιότητα που δώσαμε στις αρχές του Ιούνη 2019, όσο και με συγκεκριμένες ενέργειες. Στα πλαίσια αυτών μας των ενεργειών, πολύ πριν ακόμη από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Διοίκηση, ενημερώσαμε και το Δασαρχείο προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Με τη συντονισμένη προσπάθεια αιρετών, υπηρεσιακών στελεχών και κυρίως των εργαζομένων στην καθαριότητα, η πόλη αρχίζει να συνέρχεται από την άθλια κατάσταση, στην οποία είχε οδηγηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση.

Δυστυχώς η τελευταία «απορροφημένη» προεκλογικά δεν ασχολήθηκε με τα τρέχοντα προβλήματα της καθημερινότητας και απογοητευμένη μετεκλογικά σήκωσε τα χέρια και άφησε τα πάντα στην τύχη.

Χάρη στη δική μας παρέμβαση τα συσσωρευμένα, για μήνες, κλαδέματα της πόλης, άρχισαν να παραδίδονται στον ΕΣΔΝΑ για αξιοποίηση.

Όταν αναλάβαμε καθήκοντα την Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 2019 υπήρχαν στην υπηρεσία καθαριότητας περισσότερα από 450 καταγεγραμμένα αιτήματα συλλογής κλαδιών, ογκωδών και μπαζών, ενώ άγνωστος ήταν ο πραγματικός αριθμός των σημείων της πόλης, όπου υπήρχε αντίστοιχο πρόβλημα. 

Μέχρι σήμερα, με την προσπάθεια μόλις 14 ημερών, αυτά έχουν αντιμετωπιστεί όπως και πολλά από τα νέα αιτήματα.

Είναι αλήθεια όμως, ότι ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά!

Από την αρχή ξεκινήσαμε συστηματική ενημέρωση των κατοίκων, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, για τον σωστό τρόπο υποβολής αιτημάτων στις υπηρεσίες του Δήμου

• με κλήση στον 5ψήφιο αριθμό, στην «Γραμμή του Δημότη», 

• στην σελίδα του Δήμου Ηλιούπολης στο Facebook,

• αλλά και κυρίως στην εφαρμογή FixMyCity.

Στον Δήμο μας ποτέ, ως τώρα, δεν υπήρξε σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος των μπαζών. Για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση προετοιμάζουμε την άμεση εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος συλλογής και διαχείρισης οικοδομικών απορριμμάτων, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα. 

Θέλουμε να δώσουμε λύσεις στον κάθε Δημότη για το πού να παραδώσει τα οικοδομικά απορρίμματα, σύμφωνα όμως με τους ισχύοντες νόμους. 

Τα επίμαχα σημεία θα επιτηρούνται και η πόλη θα παραμένει καθαρή.

Καλωσορίζουμε λοιπόν στη σκληρή πραγματικότητα όσους τάχα ανησυχούν!

Αντί να εγκαλείται η προηγούμενη Διοίκηση, που δεν έδωσε λύσεις επί 9 χρόνια και  να κατακρίνεται η απραξία της στους 3 καλοκαιρινούς μήνες, ελέγχεται η δική μας απόδοση για δύο εβδομάδες…

Οι συνοδευτικές φωτογραφίες σχετικού δημοσιεύματος, δεν έχουν καμία σχέση με τις χρησιμοποιούμενες εκφράσεις εντυπωσιασμού για «γιγάντια βουνά» κλαδιών και σκουπιδιών και δείχνουν έλλειψη γνώσης του χώρου και της επικρατούσας κατάστασης, τότε και τώρα.

Να ενημερώσουμε, ότι υπάρχει πλήρης φωτογραφική τεκμηρίωση των όσων επικαλούμαστε, όπου διακρίνεται και ο παρακινητής του «ρεπορτάζ» να παρατηρεί την τότε- πραγματικά άθλια- κατάσταση στο βουνό.

Ο ίδιος που τα τελευταία 4 χρόνια, σαν θεσμικός Συμπαραστάτης του Δημότη στην Ηλιούπολη δεν κατάφερε να δει, όσα «είδε» σε 14 ημέρες αντιπολίτευσης…

Δική μας δέσμευση και υποχρέωση είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να στηθεί ξανά στα πόδια η Ηλιούπολη, με σκληρή εργασία, διαφάνεια και συμμετοχή των Δημοτών.

Η κριτική δεν μας ενοχλεί, αντίθετα μας παρακινεί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αλλαγή της πόλης μας, προς το καλύτερο!»

Απάντηση στο Δήμαρχο από την παράταξη «Η Πόλη που θέλω»

«Θεωρούμε ότι όλοι θέλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και με σοβαρότητα να δούμε τα μεγάλα θέματα που αφορούν την πόλη μας, ώστε να συγκλίνουμε εκεί που πρέπει, έστω και μέσα από διαφωνίες και αντιπαραθέσεις. Δυστυχώς φαίνεται οτι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά εμείς δηλώνουμε διατεθειμένοι να συζητήσουμε ή έστω και να αντιπαρατεθούμε, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το καλό της Ηλιούπολης.

Ο σημερινός Δήμαρχος ξεχνάει ότι στην προηγούμενη διοίκηση των 9 χρόνων ήταν αναπληρωτής δήμαρχου, αντιδήμαρχος οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών και, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, ήταν πιο ισχυρός από τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο. Η σημερινή εικόνα της πόλης είναι αποτέλεσμα και της δουλειάς που έκανε επί 9 χρόνια η ομάδα του κυρίου Χατζηδάκη. Ο κ. Αντζινάς , ο κ. Σεφτελής, ο κ. Βιδάλης , η κ. Χωματά , ο κ. Παναγιώταρης ήταν ενεργά μέλη της προηγούμενης διοίκησης με σημαντικά πόστα και θεσμικούς ρόλους με εκτελεστική εξουσία (αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, γραμματείς της παράταξης κ.α.). Είναι φανερό ότι η διοίκηση του κυρίου Χατζηδακη είναι, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης του κυρίου Βαλασόπουλου.

Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει γιατί, ενώ υπάρχει απαγορευτικό από το δασαρχείο, επανατοποθετούνται νέα κλαδιά και εμφανίζονται πλέον και σκουπίδια στη θέση αυτών που απομακρύνθηκαν. Επίσης, και με βάση την προηγούμενη θητεία του ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, περιμένουμε διευκρινίσεις σχετικά με την κομποστοποίηση των κλαδιών και τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πλήρωσαν οι δημότες τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργήθηκαν αυτά τα βουνά κλαδιών στον Υμηττό.

 Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει άλλωστε τη σχετική απάντηση και στον κ. Σεφτελη, ο οποίος, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του κ. Βαλασόπουλου, έθεσε αρκετές φορές το αντίστοιχο ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο για την κομποστοποίηση από το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, χωρίς να πάρει απάντηση από τον τότε αντιδήμαρχο οικονομικών.

Καλό είναι, λοιπόν, να υπάρξει ενημέρωση για το τι έχει γίνει σχετικά με την κομποστοποιηση και με το κόστος μεταφοράς των συσσωρευμένων κλαδιών από τον Υμηττό στο ΕΣΔΝΑ και να μην πληρώσουν οι δημότες δυο φορές την ίδια υπηρεσία.

Εμείς θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική κριτική με σκοπό τη βελτίωση της διαβίωσης στην πόλη μας. Θεωρούμε ότι αυτός πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς ρόλους της αντιπολίτευσης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι, σε αυτό τουλάχιστον, συμφωνεί και η νέα δημοτική αρχή.»

Σχόλια Facebook