Αρχική ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Καλά κρατεί το παράνομο παρκάρισμα στην Ελλάδα – Στοιχεία «φωτιά» από την...

Καλά κρατεί το παράνομο παρκάρισμα στην Ελλάδα – Στοιχεία «φωτιά» από την Τροχαία

191

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί στη χώρα μας, τόσο σε μεγάλες, όσο και σε μικρές πόλεις το παράνομο παρκάρισμα. Ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια όχι μόνο από δίκυκλα αλλά και αυτοκίνητα. Όσο για τις διαβάσεις ΑΜΕΑ, αυτές αποτελούν τα καλύτερα σημεία στάθμευσης για πολλούς από τους οδηγούς.

Τα παραπάνω βέβαια δεν αποτελούν έκπληξη για κανένα, όμως ήρθε να τα επιβεβαιώσει και το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Τροχαίας που προσπαθεί να βάλει μια τάξη στο φαινόμενο που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις πόλεις, στους πεζούς αλλά και στην κυκλοφορία των οχημάτων με το διπλοπαρκάρισμα.

Συγκεκριμένα από αρχές Σεπτεμβρίου οι υπηρεσίες της Τροχαίας εφαρμόζουν σε όλη τη χώρα το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης: «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το όποιο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και το δικαίωμα των πολιτών για ανεμπόδιστη κυκλοφορία στις πόλεις.

Μάλιστα τα αποτελέσματα το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου ήταν εντυπωσιακά, καθώς βεβαιώθηκαν συνολικά 52.024 παραβάσεις:

  •  9.531 για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ,
  • 25.833 για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,
  • 7.331 για στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,
  • 5.818 για στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές,
  • 1.861 για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους, 
  • 764 για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και 
  • 1.105 για ηχορύπανση από οχήματα

 Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.

 Οι ειδικές δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

Σχόλια Facebook