Ολυμπιακός: Ένας έφηβος 96 ετών!

0

«Συνίσταται σωματείον υπό τον τίτλος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Εν Πειραιεί τη 10 Μαρτίου 1925»

Ήταν 10 Μαρτίου 1925 όταν σε μια μάζωξη λίγων ανθρώπων, παθιασμένων με το ποδόσφαιρο και με τον Πειραιά, οι οποίοι συζητούσαν για την ίδρυση μιας νέας ομάδας, που έμελλε να γίνει Θρύλος για τον ελληνικό αθλητισμό. Η συζήτηση είχε φτάσει στο όνομα και έπεφταν στο τραπέζι διάφορα ονόματα. Τη στιγμή εκείνη σηκώθηκε ο Νότης Καμπέρος, ανώτατος αξιωματικός του Π.Ν. και φώναξε δυνατά “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ”. Η αποδοχή του ονόματος ήταν άμεση και λίγα δευτερόλεπτα μετά το όνομα συμπλήρωσε ο μετέπειτα Δημάρχος Πειραιά Μιχάλης Μανούσκος λέγοντας “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ”. Αυτό ήταν, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ήταν γεγονός και τα υπόλοιπα, μέχρι σήμερα, είναι ιστορία, μια ιστορία με Τίτλους, Επιτυχίες, αναδείξεις Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών. 

Τα χρώματα του συλλόγου, το κόκκινο και το άσπρο, καθώς και το έμβλημά του, ο δαφνοστεφανομένος έφηβος, καθορίστηκαν στην ίδια συνάντηση των ανθρώπων που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό.

 

Η ομάδα του Πειραιά έγινε καμάρι για εκατομμύρια φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα και παντού όπου υπάρχουν ομογενείς και πλέον δεν είναι μόνο ένας αθλητικός σύλλογος, έχει μια διάσταση μεγαλύτερη από αυτή καθώς είναι ένας γενικότερα αθλητικός και κοινωνικός οργανισμός

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα 96 χρόνια ζωής με πολλούς τίτλους σε όλα τα αθλήματα με προσφορά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και μεγάλη κοινωνική παρουσία και δράση.  

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο