Άγρια νύχτα στη Νέα Σμύρνη με καταστροφές, μολότοφ και επίθεση σε αστυνομικό

0

Άγρια νύχτα έζησε απόψε η Νέα Σμύρνη καθώς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία στην πλατεία της πόλης την Κυριακή, παρεισέφρησαν οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι, οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, λιντσάροντας ουσιαστικά έναν από αυτούς, όταν τους δόθηκε η δυνατότητα.

Μερικές εκατοντάδες μπαχαλάκηδων, από τους πέντε και πλέον χιλιάδες πολίτες, έριξαν μολότοφ, έβαλαν φωτιές σε κάδους, έσπασαν αυτοκίνητα και καταστήματα πολιτών, έριξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς και λίγο έλειψε να έχουμε και θάνατο εάν δεν υπήρχε έγκαιρη παρέμβαση της ομάδας του αστυνομικού που έμεινε μόνος σε επίθεση δεκάδων που τον κλωτσούσαν και τον κτυπούσαν σε όλο του το σώμα.

Οι σκηνές αυτές της άγριας βίας που δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή, όπως βέβαια και η βία που ασκήθηκε την Κυριακή από κάποιους αστυνομικούς, θα πρέπει να σταματήσουν. Στη χώρα αυτή θα πρέπει να επιτέλους να κυριαρχήσει η λογική και να σταματήσει η ατιμωρησία, είτε στη μια πλευρά, είτε στην άλλη. Ο νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται. Για πολλοστή φορά μια διαδήλωση διαμαρτυρίας μεταβάλλεται από τους γνωστούς  μπαχαλάκηδες σε ανεξέλεγκτη κατάσταση που δεν προκαλεί κίνδυνο μόνο για τους αστυνομικούς αλλά και για τους πολίτες.

Περιουσίες, ιδιωτικές και δημόσιες, δέχθηκαν επίθεση, ανθρώπινη ζωή τέθηκε σε κίνδυνο, μια πόλη αναστατώθηκε, τη στιγμή που θα μπορούσε να γίνει μια ανθρώπινη διαμαρτυρία, για την οποία μάλιστα σε καιρούς πανδημίας όλοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να μην επενδύουν στην εκμετάλλευση της αντίδρασης του κόσμου σε ένα γεγονός, όπως αυτό της Κυριακής.

Οι κεντρικοί δρόμοι της Νέας Σμύρνης θύμιζαν πεδίο μάχης για πολλή ώρα και με το πρώτο φως της ημέρας η πόλη και οι κάτοικοι της θα διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν.

Για τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη εξέδωσε ανακοίνωση η αστυνομία στην οποία αναφέρει:

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 9 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσαν.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Υπάρχουν (3) τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί.

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο