Στους ρυθμούς των Ρίχτερ “χορεύει” η Θεσσαλία – Συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις

0

Στον ρυθμό των Ρίχτερ “χορεύει” η Θεσσαλία και γενικότερα η κεντρική Ελλάδα καθώς συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Ελασσόνας, όπου στα προβλήματα που έφερε η προχθεσινή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ με τις καταρρεύσεις κατοικιών και τη διάρρηξη σε υποδομές μεταφοράς νερού και ρεύματος, προστέθηκαν και νέα μετά την χθεσινοβραδυνή δόνηση των 5,9 Ρίχτερ.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες προβλέπουν ότι σιγά, σιγά η μετασεισμική ακολουθία θα ομαλοποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμούς έως του μεγέθους των δύο μεγαλύτερων σεισμικών δονήσεων που ήδη σημειώθηκαν.

Οι κάτοικοι αποφεύγουν να μένουν στα σπίτια τους στην ευρύτερη περιοχή του επίκεντρου του σεισμού, ενώ συνεργεία εξετάζουν τα κτίρια έτσι ώστε να αποφασιστεί ποια είναι επικίνδυνα και πρέπει να κατεδαφιστούν και ποια μπορούν να επισκευαστούν.

Στα θετικά πάντως καταγράφεται το γεγονός ότι με εξαίρεση τα παλαιά κτίρια, οι νεότερες κατασκευές, που έχουν κατασκευαστεί με τον καινούργιο αντισεισμικό κανονισμό, άντεξαν όπως είχε συμβεί και στην Σάμο πρόσφατα.

Για την στήριξη των πολιτών στα χωριά που έχουν πληγεί έχει απλωθεί ένα “δίχτυ” βοήθειας και στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης για όσους έχασαν τις κατοικίες τους, τις σίτισης, την οποία έχουν αναλάβει οι Δήμοι της περιοχής και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο