Έρχεται πραγματικό lockdown μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα – Στο «κόκκινο» η χώρα

0

Σε καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου 2020 οδηγούμαστε, από αύριο Τσικνοπέμπτη, όπως φαίνεται από τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή, με τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική, να βρίσκεται στα όρια αντοχής του συστήματος υγείας από την επέλαση του τρίτου κύματος διασποράς του κορονοϊού COVID 19.

Το lockdown θα είναι μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα(16/3) και αυτή αναμένεται να είναι και η εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων που συνεδριάζει σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εφαρμογή νέων «έξυπνων», όπως χαρακτηρίζονται,μέτρων προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης μέχρι να αυξηθεί ο εμβολιασμός στην κοινότητα.

Στα μέτρα που θα ληφθούν θα περιλαμβάνεται η αλλαγές στον περιορισμό της άσκησης, με αποστολή κωδικού 6, καθώς θα επιτρέπεται μόνο κοντά στο σπίτι του καθενός ή εντός των ορίων του Δήμου κατοικίας.

Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα για  περιορισμό μεγαλύτερο και σε επαγγελματικές δραστηριότητες και στις μετακινήσεις με μόνο τις απαραίτητες να επιτρέπονται, όπως για παράδειγμα η προμήθεια τροφίμων.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα έχουν συνεισφέρει στο να έχει συγκρατηθεί ως ένα σημείο η κατάσταση, ωστόσο το γεγονός ότι παραβιάζονται συνεχώς με διάφορες προφάσεις και δυνατότητες που δίνονται από το υπάρχον πλαίσιο μετακινήσεων, έχουν δημιουργήσει μια εικόνα μη lockdown στους δρόμους και γενικότερα στις πόλεις, με πρώτη την Αθήνα, γεγονός που οδηγεί στην εισήγηση των επιστημόνων για περίπου ένα 15νθήμερο πραγματικά σκληρού περιορισμού,, προκειμένου μετά την πάροδο του να ανοίξει και η οικονομία πράγμα που είναι πλέον απολύτως απαραίτητο.

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο