Υπέρ της παράλληλης λειτουργίας υπηρεσιών υγείας και εμβολιασμού το Δ.Σ. Ηλιούπολης

0

Το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης αποκλειστικά ως κέντρου εμβολιασμού, με βάση το πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού κατά του Covid 19 «Ελευθερία», απασχόλησε απόψε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης με τις παρατάξεις να καταθέτουν τις απόψεις τους για το θέμα.

Η παράταξη του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη υποστήριξε τη θέση να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας και ως Εμβολιαστικό Κέντρο αλλά και παράλληλα να εξυπηρετεί τους πολίτες που χρειάζονται τις υπηρεσίες του, τονίζοντας ότι χρειάζονται και οι υπηρεσίες υγείας και ο εμβολιασμός.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και η παράταξη Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά του Τάσου Ευσταθίου, τονίζοντας πρέπει παράλληλα να λειτουργήσουν και οι δύο δράσεις που είναι απαραίτητες για την υγεία των πολιτών.

Σο ίδιο μήκος κύμματος ήταν και οι παρατάξεις «Πρώτα η Ηλιούπολη», Συνεργοί με την Ηλιούπολη, Ηλίου Πόλις Ανθρώπινη Πόλη, Αριστερή Πρωτοβουλία,  Μαχόμενη Ηλιούπολη και Λαϊκή Συσπείρωση, υποστηρίζοντας πως πρέπει να υπάρξει συνδυασμός των υπηρεσιών υγείας (Εμβολιασμός και παροχή εξυπηρέτησης με ραντεβού των πολιτών που χρειάζονται υγειονομική υποστήριξη με την κανονική λειτουργία του Κέντρου Υγείας).

Την στήριξη της στο πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο χαρακτήρισε ως προτεραιότητα προκειμένου να καταπολεμηθεί η πανδημία, εξέφρασε η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω», του Γαβριήλ Αραμπατζή, τονίζοντας την πιέση χρόνου που υπάρχει για την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού και προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό θεωρείται ότι θα υπάρξουν αναπόφευκτα επιπτώσεις στη λειτουργία του ΕΣΥ.

Μάλιστα η παράταξη του κ. Αραμπατζή απείχε από την ψηφοφορία για το ψήφισμα που εγκρίθηκε τελικά και θα κατατεθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές με αίτημα την κανονική λειτουργία του Κέντρου Υγείας, παράλληλα με το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξαν εντάσεις και αλληλοκατηγορίες για υποστήριξη κυβερνητικών και μη κυβερνητικών πολιτικών, ενώ έγινε λόγος και για ευθύνες τις διοίκησης του Δήμου στο θέμα, καθώς υποστήριχθηκε ότι έπρεπε να υπάρξει νωρίτερα παρέμβαση προκειμένου τα πράγματα να μην φθάσουν εδώ.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για αύριο, Τετάρτη 3/2 στις 13:00, έχει προγραματιστεί διαμαρτυρία έξω από το Κέντρο Υγείας, με πολλούς να διαφωνούν για αυτή τη συγκέντρωση ιδιαίτερα τώρα που η έξαρση της πανδημίας έχει φέρει την Αττική στο «κόκκινο» και είναι απαραίτητο να αποφεύγοντι οι συνωστισμοί.

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο