Ήττα Τραμπ στο Κογκρέσο – Πέρασαν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας

0

Με μεγάλη πλειοψηφία το αμερικάνικο κογκρέσο ψήφισε υπέρ του νόμου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, ο οποίος περιελάμβανε και τις κυρώσεις προς την Τουρκία για τους S400. Το Κογκρέσο έτσι ανέτρεψε το βέτο που είχε ασκήσει ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και έτσι ο νόμος πέρασε.

Το Κογκρέσο που ελέγχεται από τους ρεπουπλικάνους ψήφισε με 81 ψήφους υπέρ του νόμου και μόλις 13 ήταν κατά, για τον προϋπολογισμό των 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε χθες Πρωτοχρονιά, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα και η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει το νόμο.

Το γεγονός ότι πέρασε ο νόμος, παρά το βέτο του προέδρου, συνιστά μια συντριπτική ήττα και πλήγμα στο γόητρο του Ντόναλντ Τραμπ , ο οποίος αντέδρασε έντονα χαρκτηρίζοντας τους γερουσιαστές που ψήφισαν ενάντια στο βέτο του «αξιολύπητους» με  tweet.

«Η Ρεπουμπλικανική Γερουσία απλώς έχασε την ευκαιρία να απαλλαγεί από το τμήμα 230, που δίνει απεριόριστη ισχύ στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. Αξιολύπητο!!! Τώρα θέλουν να δώσουν στους ανθρώπους που καταστράφηκαν από τον Κινεζικό Ιό 600 δολάρια αντί για 2.000 που χρειάζονται απεγνωσμένα. Ούτε δίκαιο ούτε έξυπνο.»

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο