Εγκρίθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και ξεκινά η διανομή του στις χώρες της Ε.Ε.

0

Μετά την έγκριση που έδωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η διάθεση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, εγκρίθηκε και με την ενεργοποίησηη του προγράμματος του διανομής του και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χώρες μέλη της Ε.Ε.

Από σήμερα το βράδυ τρέχουν οι διαδικασίες για την διανομή των πρώτων ποσοτήτων του εμβολίου στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αρχίσουν οι εμβολιασμοί και έτσι η αποκλιμάκωση σιγά, σιγά της πανδημίας του κορονοϊού με την απόκτηση ανοσίας από τον πληθυσμό.

Η «σκυτάλη» παραδίδεται πλεον στα κράτη που συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, με τους πρώτους εμβολιασμούς να γίνουν πριν φύγει το 2020 και πιο συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου.

Στη χώρα μας θα εμβολιαστούν κατά σειρά προτεραιότητας το υγειονομικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές κ.λ.π.), οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και το προσωπικό αυτών των ιδρυμάτων και ακολούθως όσοι ηλικιωμένοι είναι ηλικίας πάνω από τα 85 έτη.

Από τα μέσα Ιανουαρίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο που έχει η κυβέρνηση με στόχο να έχουμε όσο περισσότερους εμβολιασμούς γίνεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου χρόνου και να φτάσουμε μετά την Άνοιξη σε ένα σημείο όπου θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο για την παραλαβή και διανομή του εμβολίου στα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν αναπτυχθεί σε όλη την επικράτεια,, καθώς το εμβόλιο πρέπει να συντηρείται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία υπερψύξης στους -70 βαθμούς.

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο