Μέσα στο 2021 εντάσσονται στην Πολεμική Αεροπορία τα Rafale

0

Με τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale ενισχύεται μέσα στο 2021 η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος αναβάθμισης και ενίσχυσης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα τα πρώτα έξι ετοιμοπόλεμα αεροσκάφη θα παραληφθούν στο τέλος του 2021 ενώ τα επόμενα έξι θα παραδοθούν στο τέλος του 2022. Το καλοκαίρι του 2023, η Πολεμική Αεροπορία θα έχει συνολικά 18 αεροσκάφη Rafale στην φαρέτρα της.

Οι πρώτοι τέσσερις Έλληνες πιλότοι θα μεταβούν στη Γαλλία στις αρχές του νέου έτους προκειμένου να εκπαιδευτούν στα αεροσκάφη.

Από τα 18 συνολικά αεροσκάφη τα έξι – δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια – θα είναι καινούργια ενώ δώδεκα θα είναι μεταχειρισμένα (δύο διθέσια και δέκα μονοθέσια).

Τα αεροσκάφη θα αποκτηθούν από την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, μαζί με τα απαραίτητα όπλα, εξοπλισμό υποστήριξης, ανταλλακτικά, αλλά και υπηρεσίες εν συνεχεία υποστήριξης.

Το συνολικό κόστος των αεροσκαφών ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ για τα 18 αεροσκάφη και 400 εκατ. ευρώ, για τα όπλα τους.

Στα όπλα των αεροσκαφών περιλαμβάνονται κατευθυνόμενα βλήματα Meteor, καθώς και οι απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων – Mica, Scalp και Exocet – προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη.

Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών. Aποτελεί ότι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο