Θανάσης Μπίρλης: “Σήμερα η αγορά πρέπει να στηριχθεί όσο ποτέ στο παρελθόν”

0

Την στήριξη της αγοράς, όσο ποτέ στο παρελθόν, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης Θανάσης Μπίρλης, τονίζοντας ότι ο κόσμος του λιανεμπορίου και της εστίασης παραμένουν, το τελευταίο οκτάμηνο που έχει κτυπήσει η πανδημία, στην αβεβαιότητα.

Το άρθρο του προέδρου του Ε.Σ.Η. δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα atticacoast.gr.

“Τέτοιες ημέρες πριν ένα χρόνο στον Εμπορικό Σύλλογο της Ηλιούπολης ασχολούμασταν για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων… Σήμερα αναμένουμε τις αποφάσεις της πολιτείας για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου και των καταστημάτων εστίασης…

Έχοντας διανύσει ένα εφιαλτικό οκτάμηνο, από το πρώτο lockdown παραμένουμε στην αβεβαιότητα. Παραμένουμε θεατές αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Στην πανδημία οι επιχειρηματίες σχεδόν στο σύνολο τους, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων, με αίσθημα ευθύνης τήρησαν και τηρούν τα προτεινόμενα μέτρα-εισηγήσεις των επιστημόνων.

Σήμερα με τα πάντα κλειστά, παρά τις εισηγήσεις των ανθρώπων της αγοράς ,εμπορικών συλλόγων, ομοσπονδιών επιμελητηρίων, οι αποφάσεις που ΔΕΝ έχουν παρθεί επιβάλλεται να υλοποιηθούν.

Οι επεστρεπτέες προκαταβολές (δάνεια με αλλά λόγια), χρήσιμο εργαλείο αλλά μην γίνει άλλος ένας βραχνάς στους επιχειρηματίες. Τώρα αποφάσεις για κούρεμα…

Η στήριξη με μειώσεις ενοικίων μήνα με μήνα δημιουργεί ένα πέπλο αβεβαιότητας και έντασης στους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές. Να δωθεί λύση εξαμήνου ώστε να υπάρχει συναίνεση στην αγορά.

Φυσικά σε οποία νέα μέτρα στήριξης να προταθούν αυτά της εργασίας και διατήρησης των απασχολούμενων. Με ενίσχυση της απασχόλησης ώστε να μην έχουμε κύματα νέων ανέργων.

Σήμερα η αγορά πρέπει να στηριχθεί όσο ποτέ στο παρελθόν. Τα συμπεράσματα για την διαχείριση της κρίσης μπορούν να περιμένουν ,να γίνει η προσπάθεια χωρίς διαμάχες και στείρες αντιπαραθέσεις.

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι αυτή την στιγμή τον επιχειρηματία τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από την επιβίωση του; Ας του δώσουμε όμως την δυνατότητα να παλέψει ,μην τον καταδικάζουμε σε αμαχητί κατάρρευση. Ας ανοίξουμε την αγορά και να είμαστε σίγουροι ότι το λιανεμπόριο κ η εστίαση θα πειθαρχήσουν και πάλι…”

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο