Πρόσκληση του Δήμου Ηλιούπολης για συμμετοχή στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»

0

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχοντας στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821» της επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», καλεί τους νέους και τις νέες της πόλης να εκπροσωπήσουν την Ηλιούπολη, κάνοντας αίτηση στη σχετική σελίδα https://forms.gle/TYe5K1YcA4EMTmHN9 . Δύο νέοι από την Ηλιούπολη θα επιλεγούν, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από την επιτροπή και θα περιηγηθούν σε διάφορες πόλεις και σημεία ταυτισμένα με την Επανάσταση του 1821.

Αναλυτικά η δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»

Διακόσιοι νέες και νέοι, χωρισμένοι σε 5 ομάδες, θα περιηγηθούν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2021 σε πέντε διαφορετικές διαδρομές, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση.

Όλες οι διαδρομές θα ξεκινήσουν από την Αθήνα, κάθε ομάδα θα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών και όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία κλπ, καλύπτονται από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

Κάθε μία από τις 5 ομάδες, με βάση το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021», με την υποστήριξη των κατά τόπους Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών,  θα ακολουθήσει μια 15νθήμερα διαδρομή και θα επισκεφτεί:

Πόλεις με μεγάλη σημασία για την Επανάσταση του 1821 και τις μετέπειτα εξελίξεις.

Ιστορικής σημασίας τόπους, όπου έζησαν και έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι  Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ.  Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος και άλλοι.

Σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία και πινακοθήκες.

Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς και θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις.

Θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ.

ΟΙ  5 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ το 2021

Απρίλιος:  «Στα Βήματα Πρωτεργατών του Νεοελληνικού Κράτους».

Μάιος:  «Ο Χάρτης του Φιλελληνισμού».

Ιούλιος: «Η Ελληνική Διασπορά στην Ευρώπη (πριν και μετά το 1821)».

Σεπτέμβριος: «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ελληνική Επανάσταση».

Οκτώβριος: «Η Ελληνική Επανάσταση και οι Επαναστάσεις των Αρχών του 19ου αιώνα».

Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο