Η Ελλάδα τις ευκαιρίες, η Σλοβενία την 1η θέση

0

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα στον «τελικό» με την Σλοβενία ο οποίος είχε ως έπαθλο την 1η θέση του ομίλου μας στο Nations League η οποία έφερνε μαζί της την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης. Το τελικό 0-0 ωφέλησε μόνο την Σλοβενία, με την Εθνική μας να δημιουργεί και να χάνει κάποιες ευκαιρίες, λόγω του εκπληκτικού Όμπλακ, όμως έδειξε για μια ακόμα φορά ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να επιστρέψει και πάλι στην εικόνα και στα αποτελέσματα που την είχαμε συνηθίσει παλαιότερα.

Οι Σλοβένοι, τους οποίους βόλευε και η ισοπαλία, έπαιξαν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το παιχνίδι να έχει έναν ελεγχόμενο ρυθμό και πρόσεχαν την άμυνά τους, ενώ η Εθνική μας ομάδα προσπάθησε με υπομονή να κάνει το παιχνίδι της και να βρει έτσι διάδρομο προς την εστία του Όμπλακ.

Οι ευκαιρίες ήρθαν με τους Μπακασέτα (4΄, 66΄), Λημνιό (6΄), Γικουμάκη (14’ ), Κουρμπέλη (78΄) και Παυλίδη (84΄), όμως είτε πέρασε η μπάλα ελάχιστα έξω από την σλοβένικη εστία, είτε ο Όμπλακ είπε «όχι» κρατώντας το μηδέν της εστίας του.

Καταλήγοντας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Εθνική μας ήταν καλύτερη, όχι όμως αυτή που θέλουμε να βλέπουμε. Οι παίκτες προσπάθησαν για το καλύτερο και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι και να αλλάξουν με την άνοδο στην Β΄κατηγορία του Nations League την επικρατούσα κατάσταση και την γενικότερα ισχνή εικόνα που δείχνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τώρα, που χάθηκε αυτός ο στόχος ίσως θα πρέπει ο στόχος να είναι πρώτα η δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει δυνατή προσωπικότητα, κατεύθυνση μέσα στο γήπεδο και ζωηράδα στο παιχνίδι της και μετά να διεκδικήσουμε την επιστροφή μας εκεί που πρέπει να ανήκει αυτή η ομάδα. Στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79′ Μασούρας), Τσιμίκας (90′ Κυριακόπουλος), Ζέκα (67′ Τζόλης), Κουρμπέλης, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46′ Παυλίδης).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλιγια, Μπάλκοβετς, Κούρτιτς, Μπίγιολ (75’ Βούτριχ), Μπόχαρ (66’ Βέρμπιτς), Λόβριτς (90’ Μπάιριτς), Ίλιτσιτς (90’ Σκούμπιτς), Βούκτσιτς (75’ Σπόραρ).

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο