Διαφορετικός εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου λόγω κορονοϊού – Στο πόδι 6.000 αστυνομικοί

0

Έναν διαφορετικό εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα έχουμε φέτος, καθώς η πανδημία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορύφωση της με την χώρα από την περασμένη εβδομάδα να βρίσκεται σε καθολικό lockdown. Η απαγόρευση των συναθροίσεων και των πορειών, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως στο ΚΚΕ και το Μέρα 25 και τον ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να μεταβούν από κοινού στο Πολυτεχνείο υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόταση που απορρίφθηκε.

Από την αστυνομία έχουν ληφθεί, όπως κάθε χρόνο, έκτακτα μέτρα τα οποία φέτος είναι ακόμα πιο έντονα, ενώ το Πολυτεχνείο ήδη φυλάσσεται με το σχηματισμό μιας μεγάλης περιμέτρου. Για την τήρηση των μέτρων έχουν κινητοποιηθεί 6.000 αστυνομικοί στην πρωτεύουσα, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σε άλλες μεγάλεις πόλεις της χώρας.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για τη λήψη μέτρων και την απαγόρευση των συναθροίσεων, στην οποία αναφέρεται:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • Διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.»
Share.

About Author

Leave A Reply