“ΟΧΙ στην καραντίνα της σκέψης”

0

Του Νικολάου Κυρίτση, Φιλολόγου, Διευθυντή του Φροντιστηρίου «Κυρίτσης»

Ζούμε αναντίρρητα ιστορικές στιγμές και αυτό ,μέσα στον ζόφο της καθημερινής ενημέρωσης για κρούσματα, θανάτους και ανθρώπινο πόνο , είναι ,θα μου επιτραπεί να πώ, μια σκέψη που μας κρατά το νου σε εγρήγορση.
Οι στιγμές ειναι κρίσιμες και μας καλούν να αναμετρηθούμε με τον βιολογικό και κοινωνικό εαυτό μας. Τώρα θα πρέπει να μην επιτρέψουμε στο “ζώο” να επιβληθεί στον “ανθρωπο”. Σε αυτό το μεγάλο στοίχημα ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι για αλλη μια φορά καθοριστικός.
Η σκέψη μας είναι να μην παρεμποδιστεί ούτε στο ελάχιστο το μαγικό ταξίδι της γνώσης. Εχουμε μπροστά μας, ακόμη και αν αυτό είναι μέσω μιάς απρόσωπης οθόνης, τα πρόσωπα της νέας Ελλάδας που έρχεται.
Το χρέος μας είναι να διατηρήσουμε το χαμόγελο και το όνειρο στους μαθητές μας. Ο ιός της αμάθειας και της απαιδευσίας δεν πρέπει να μεταδοθεί και να γίνει η επόμενη πανδημία.
Εκτός απο την μάχη μπροστα σε ενα κρεβάτι ΜΕΘ που δίνουν λεβέντικα οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας , η κοινωνία πρεπει να ξέρει οτι διεξάγεται μια άλλη μάχη μπροστά από μια οθόνη για να χτιστεί το μέλλον.
Σε αυτή την μάχη ολοι, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές πρέπει να είμαστε συνεχώς στρατευμένοι.
Ο αγώνας και η αγωνία για την γνώση δεν σταματά ακόμη και με κλειστα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Το χρέοςμας είναιτα μυαλά μας να είναι “ανοιχτά” πάντα.
Η γνώση δεν “μπαίνει” σε καραντίνα.

Κοινοποίσηση

About Author

Αφήστε ένα σχόλιο