Έφτασε η ώρα της απόφασης και της δικαιοσύνης στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

0

Μετά από 5,5 χρόνια δικαστικής διαδικασίας, έφτασε σήμερα η ώρα της απόφασης για την Χρυσή Αυγή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλες εγκληματικές επιθέσεις, τη διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και την ένταξη σε αυτήν.

Η απόφαση αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει την αποκήρυξη της βίας και αυτών που την χρησιμοποιούν ως μέσο επιβολής είτε των ιδεών τους στην πολιτική, είτε στην καθημερινότητα της κοινωνίας μας. 

Η απόφαση σήμερα θα έχει να κάνει με την καταδίκη ή όχι των κατηγορουμένων και το είδος της κατηγορίας, η οποία θα μετρήσει στον προσδιορισμό των ποινών, που σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης θα αρχίσουν σταδιακά να εκδίδονται μετά την διαδικασία του προσδιορισμού ελαφρυντικών ή όχι.

Κατά τη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την δράση της Χρυσής Αυγής για την οποία κατηγορούνται 65 συνολικά άτομα. Η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει στην αγόρευση της την ενοχή μόνο του καθ΄ ομολογία δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, έχοντας εισηγηθεί ουσιαστικά την αθώωση όλων των άλλων κατηγορουμένων, τόσο για τις  αξιόποινες πράξεις , που κατά περίπτωση τους αποδίδονται με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα, όσο και για τις πράξεις – επίσης κατά περίπτωση – της ένταξης , διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Η εισαγγελική πρόταση δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική για το δικαστήριο, το οποίο θα εκδώσει σήμερα την απόφαση του. 

Σε περίπτωση που το δικαστήριο καταδικάσει τους κατηγορούμενους για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, τότε το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής έχει ως εξής :

*Ποινή ένταξης: 5-10 χρόνια κάθειρξη

(με ελαφρυντικό 1-5)

*Ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης : 5-15 χρόνια κάθειρξη 

(με ελαφρυντικό): 2-8

Τραγικό πρόσωπο όλα αυτά τα χρόνια που κράτησε η δίκη, είναι η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, που έχασε το παιδί της και αναζητά δικαιοσύνη τόσο για τον φυσικό, όσο και για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Επίσης, στη δική αυτή προσδιορίζεται ουσιαστικά τι κοινωνία και πολιτική θέλουμε και το εάν η βία, οι απειλές και οι πρακτικές τραμπουκισμού, απ’ όπου και αν προέρχονται και για οποίο λόγο και αν χρησιμοποιούνται, θα καταδικαστούν μια για πάντα.

  • Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι γύρω από το Εφετείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα και έχει αποκλειστεί το κτίριο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων.
Κοινοποίσηση

About Author

Comments are closed.