“Όποια πέτρα και αν σηκώσεις” σε πόλεμο θα βρεις αποκάτω την Τουρκία

0

Από την αρχή του 20ου αιώνα η Τουρκία δείχνει πως ακριβώς κινείται και πως υπολογίζει γείτονες και λαούς που ζούσαν στην κυριαρχία της. Προχώρησε σε δύο Γενοκτονίες, των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, έκανε διωγμούς στους Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης, τους οποίους και ξερίζωσε, ενώ το 1974 εισέβαλε στην Κύπρο, της οποίας κατέχει μέχρι σήμερα το 60%.

Παράλληλα, έχει εξαπολύσει έναν διαρκή κατατρεγμό εναντίον των Κούρδων πολιτών της αλλά και εναντίον αυτών που ζουν σε γειτονικές χώρες. Έχει εισβάλλει στη Συρία και στο Ιρακ με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και πρόσφατα έχει εμπλακεί στη Λιβύη, όπου έστειλε όπλα και τζιχαντιστές, θέλοντας να έχει τον έλεγχο, ενώ τώρα συμμετέχει σχεδόν φανερά και πολύ ενεργά στον πόλεμο του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι νωρίτερα ο νεοσουλτάνος Ερντογάν, προσπάθησε να αποσταθεροποιήσει την Αίγυπτο με τους αδελφούς μουσουλμάνους, ενώ την άνοιξη έπαιξε με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στέλνοντας τους στα σύνορα με την Ελλάδα εναντίον της οποίας προβάλλει διαρκώς και νέες διεκδικήσεις, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις.

Αυτά γίνονται φυσικά με την ανοχή όλων όσων μπορούσαν και μπορούν να τον σταματήσουν τώρα που είναι νωρίς (Ρωσία, ΗΠΑ, Ε.Ε.). Μια αντίστοιχη ανοχή, αν ανατρέξουμε στην ιστορία, οδήγησε στον καταστροφικό 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός από το οποίο φαίνεται πως κάποιοι διδάχθηκαν πολύ λίγο.  

Σε αυτή τη γειτονιά της ανατολικής Μεσογείου και της βορειοανατολικής Μέσης Ανατολής, «όποια πέτρα και αν σηκώσεις» σε πόλεμο ή εχθροπραξίες, αποκάτω θα βρεις την Τουρκία και τον Ερντογάν. Ένας επικεφαλής κράτους που λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για όλη αυτή την περιοχή, θέλοντας να αναβιώσει την νεκρή Οθωμανική αυτοκρατορία και να γίνει χαλίφης του Ισλαμ, εκμεταλλευόμενος, όπως αναφέραμε και πριν, τα συμφέροντα των δυτικών χωρών και προσωπικές σχέσεις, όμως ίσως τώρα είναι η ώρα να δουν επιτέλους την πραγματικότητα όλοι στην Ε.Ε., και όχι μόνο η Γαλλία, η Αυστρία, η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά όλοι και πέρα από τον Ατλαντικό οι ΗΠΑ και να βάλουν τέλος στα όνειρα του Ερντογάν πριν κάνει μπουρλότο όλη την περιοχή.

Κοινοποίσηση

About Author

Comments are closed.